Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim genel müdürlüğü ile Hayrat vakfı ve Uluslar arası eğitimciler derneği(Ulued)arasında imzalanan protokol kapsamında Sinop Merkezdeki liselerde Osmanlı Türkçesi’nin önemine dair tanıtıcı sunumlar gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen bilgilendirme sunumları hakkında bilgiler veren Vakıf temsilcisi, Osmanlıca kurs hocası Muhammet Güzel şu anda sadece liselere gittiklerini ve ay sonuna kadar merkezdeki bütün liselerde sunumları  bitirmeyi planladıklarını söyledi. Osmanlıcanın gündemde önemli bir yer kaplaması ve liselere ders olarak konulmasının düşünülmesi hususunda öğrencileri bilgilendirme amaçlı sunumlar gerçekleştirdiklerini belirten Güzel; “Milli Eğitim Müdürlükleri ve Hayrat Vakfı olarak Türkiye geneli böyle bir çalışma başlattık ve ciddi oranda ilerleme kaydettik” dedi. Sunum  sonunda yaptıkları anketlerden büyük ölçüde olumlu dönüş aldıklarını söyleyen Güzel; Öğrencilerin ‘Bulundukları döneme has kalmayıp beş yüz,altı yüz ,yedi yüz sene sonraki nesillerini düşünerek hareket eden Yunusların, Mevlanaların, Niyazi Mısrilerin,  Fatih’in, Kanuninin hayatını aslından okumak gerekmez mi? sorusu olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri gibi yerlerde ücretsiz ve sertifikalı kurs alma olanaklarının olduğunu vurgulayan güzel bir yandan da kurslara yoğun ilgi olduğunu, oluşan talebe yetişmekte güçlük çektiklerini belirtti.


Editör: Vitrin Haber