Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen çalıştaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan,  Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule Erşan, akademik ve idari kadro, Sinop ve çevre illerdeki eğitimciler ile öğrenciler katıldı.

Çalıştay, Sinop Üniversitesi Deniz Yıldızları Anaokulu için hazırlanan tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.

Ardından açılış ve selamlama konuşması yapan Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule Erşan, çalıştayı düzenlemekteki amaçlarının okul öncesi eğitimde kaliteyi arttırmak olduğunu belirletti.

Ardından bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, okul öncesi eğitimin önemine değinerek, gelecek neslin karakter inşasında eğitimcilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı.
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, çalıştayda önemli fikirlerin ortaya çıkacağına inandığını belirterek, katılan eğitimcilere teşekkür etti.

Programa misafir konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu ise okul, aile ve çocuk etkileşimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Gün boyu devam eden “Okul Öncesi Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayı”nda, eğitimciler tarafından hazırlanan projeler ve sunumlar katılımcılarla paylaşılırken, okul öncesi eğitim derinlemesine müzakere edildi.
Çalıştay hediye takdimleri ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber