Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Vafa Savaşkan, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şule Erşan, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şule Erşan, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilerimizin düzenlenen konferansla geleceğe dönük faydalı bilgiler edineceklerini belirterek, Yazar Uzman Ayşe Turla’ya katılımları için teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Çocuk Gelişimi Uzmanı Yazar Ayşe Turla, okul öncesi eğitimde seçilecek hikâye kitaplarının titizlikle belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
Uzman Ayşe Turla, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimle ilgili çıkan her kitabın alınmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Öncelikli olarak kitabın künyesine dikkat edin. Nerede basılmış, yazarı kimdir? Bunlar önemli konulardır. Çünkü basılı her kitap, doğru bilgi veren bir yayın değildir. Doğru kaynağı seçecek olanlar sizlersiniz. Her şeyden önce sizler, geleceği şekillendiren, merkezinde insan bulunan bir işi yapıyorsunuz. Dolayısıyla, okul öncesi sağlam bir eğitim alan çocuğun; ilkokul, ortaokul, lise ve hatta üniversite eğitim hayatı da sağlam bir şekilde yürür. Dolayısıyla siz öğretmenlerimizin göstereceği çaba, vereceği eğitim her şeyin temelidir” dedi.

Doğru bir yayında nelerin bulunması gerektiğini en ince detaylarıyla paylaşan Uzman Ayşe Turla, “Her yayının doğru hikâyesi olmayabilir. Siz, oradaki resimleri yeni hikâyeler kurgulayarak, çocuğun anlayabileceği bir dille anlatabilirsiniz. Mümkün olduğunca karmaşık, zor konulardan uzak durun. Basit, kolay öğrenebileceği bir metot uygulayın” dedi.

Konferansın ardından Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Dr. Öğretim Üyesi Şule Erşan ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Vafa Savaşkan, Çocuk Gelişimi Uzmanı Yazar Ayşe Turla’ya hediye takdim etti.
Editör: Vitrin Haber