Sinop’ta yeni atanan öğretmenlere uyum eğitimi veriliyor. Mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin atandıkları yerlerde karşılaşacakları coğrafi, kültürel ve sosyo-ekonomik şartlarının olumsuz yönlerinin giderilmesi ve mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için bu sürecin başında destekleyici nitelikte bir uyum eğitimi verilmeye başlandı.

Merkez Kız Meslek Lisesi’nde 12 ve 16 Eylül 2012 tarihleri arasında belirli periyotta devam edecek olan uyum eğitimi startı dün verildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başmlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’ta aday öğretmenlere hitap etti,
    
Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu kaydeden Akurt; “Sizler birer seçilmiş insanlarsınız yine okullarınıza gittiğinizde aynı seçilmişliği aynı nezaketi  ve aynı tavrı göstereceğinizden kuşkum yoktur, tavırlarınızla davranışlarınızla ,insani ilişkilerinizle asla bir  rol model olduğunuzu unutmayınız, bu model çerçevesinde tarzlarınızla bunun devam etmesini ve yine inanıyorum ki Sinop ilinde çok güzel başarılara imza atacağımızdan şüphem olmadığını ,pozitif bakış açınızın ve değerlendirmenizin devam etmesini istiyorum” dedi.

Sözlerine, “Sizlerden bu uyum eğitimini dikkatle takip etmenizi mesleğe nasıl başlanırsa yine öyle devam edeceğinin unutulmamasını vurgulamak istiyorum” diyen Müdür Akkurt,sözlerini şöyle tamamladı; “Yine son dönemlerde bakanlığın değişen ve dönüşen kuralları vardır. Bu kurallar hepimizin kuralları ve bunlara  uymak, faaliyetlerimizi ve davranışlarımızı onlara göre gerçekleştirmek asli görevimiz olacaktır. Bu bağlamda atamalarınızın önce memleketimize, ilimize, eğitim camiamıza hayırlı olmasını dileyerek, kurumum adına hepinize hoş geldiniz”.

Editör: Vitrin Haber