CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker AK Parti iktidarı döneminde Durağan’ın eğitim sorunlarının bitmediğini  belirterek sert eleştiriler yöneltti. 
Eker, “ Durağan yıllarca vekillerle yönetildi, vekil öğretmenlerle eğitim ve öğretimini sürdürdü. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 100’ün üzerinde öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle  giderilmeye çalışıldı. Branş öğretmeni açığı ise giderilemedi. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına sayılı günler kala yine çok sayıda öğretmen açığı olduğu kamuoyunda konuşulmaya, okul idarecileri tarafından da dillendirilmeye başlanmıştır. Bir ülkenin geleceği olan ve geleceğe yön verecek gençlerin yetişeceği eğitimden feragat edilemez. Sınıf öğretmeni ve branş öğretmenleri noktasında Durağan kaderine terk edilmemeli bu alandaki açıklar en asgari seviyeye indirilmelidir. Ülkemizde çok sayıda öğretmenin eğitim fakültelerinden mezun olduğu atama beklediği bir süreçte öğrencilerin öğretmensiz kalması kabul edilebilir değildir. Durağan sürekli göç verirken ekonomik ve sosyal tedbirlerin alınması noktasında gerekli hassasiyeti göstermeyen iktidar temsilcilerini,  övündükleri yüzde 83’lük oy sahibi Durağan halkının sesine kulak vermesini ve eğitimdeki bu açığı bir an önce gidermelerini bekliyoruz.  Durağan insanı kadirşinastır, milliyetçidir, vatanseverdir ama sürekli aldatılmaktan, ötelenmekten hizmetlerin bir takım söylemlerle geciktirilmesinden artık bıkmıştır” dedi.

BU DÖNEMDE ADAMINI BULAN GİDECEK Mİ?
 Eker; iktidarın en büyük yanılgısının kendisine sürekli destek veren Durağan halkının doğru anlayamamak ve okuyamamak olduğunu ifade ettiği açıklamasında; “Durağan’da durmak eğitimden öğretmenden uzak olmak demek değildir. Gelişen gelişmekte olan diğer ilçeler gibi Durağan’da eğitim noktasında hak ettiği ilgiyi ve değeri görmek istiyor. Durağan’a öğretmen getirmek görev yapmasını sağlamak zor ise kategori değişikliği ile Durağan tercih edilebilir bir ilçe haline getirilmelidir. Bekleyip göreceğiz! Zaten öğretmen eksiği ile başlayan eğitim ve öğretim yılımız  geçici görevlendirme eş tayini derken ilçemizde adamını bulup tayin çıkartan kaç öğretmen daha gidecektir. Bu yıl öğretmen açığı giderilemezse Durağan için eğitim ve öğretim açısından oldukça zorlu geçecektir. Durağan’da bina yapan içi öğrenci dolan ama öğretmen bekleyen öğrencilere, velilerine iktidar temsilcilerinin bir vefa borcu vardır; öğretmen açığı olmayan tercih edilebilir bir Durağan’ı oluşturmak!  Okullara temizlikçi almayı düşünen iktidar, öğretmen açığının nasıl giderileceğini de kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi. 

SORGULAYAN, ARAŞTIRAN ELEŞTİREN BİREY İDEAL OLMALI!
Eker; tüm zorluklara rağmen 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek; “Cumhuriyet sorgulayan birey ister. Cumhuriyet düşünen ve düşündüğünü ifade edebilen birey ister. Cumhuriyet biat değil, eleştiren eleştirisini de yüksek sesle dile getiren nesilleri geleceğin garantisi görür. Türkiye Cumhuriyetinin bu gün muasır medeniyetler seviyesine doğru ilerlediği bu süreçte, geçmişi iyi anlamalı, Ortadoğu bataklığını görmeli, ülkesini iyi analiz etmeli, yaşadığı cumhuriyetle kıyaslamalı ve kendisine değer veren cumhuriyeti ve değerlerini  neden el üstünde tutması gerektiğini kavramalıdır.  Cumhurun söz sahibi olduğu iktidarlarda, referanslarını bilim ve bilimsellik alarak geleceğimiz olan gençliğin kıymetini iyi bilmeli ve onlara yapılacak her yatırımın geleceğe atılan bir tohum olduğunun bilinci ile hareket etmelidir.  2018-2019 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimiz öğretmenlerimiz çocuklarına gelecek arayan velilerimiz açısından başarılı bir dönem olmasını diliyorum” diye konuştu.