Boydak Kolejinde öğrenim gören öğrenciler seçim heyecanı yaşadı.  Okullarda demokrasi kültürünü yerleştirmek amacıyla TBMM tarafından hayata geçirilen ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi’ kapsamında yürütülen seçim çalışması Özel Huriye Boydak İlk ve Ortaokulu’nda, Okul Seçim Kurulu tarafından gerçekleştirildi.

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Seçim Koordinatörü Fatih Altekin şunları söyledi: “Çocuklarımıza demokrasi kültürünü kavratmak, okulda ve gerçek yaşamda hayatın içine sokmak, aynı zamanda hoş görü ve çoğulculuk bilincinin yerleşmesini istedik. 

Okul Meclisi Başkanlığı seçimini Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında yürüterek gerçeğine yakın bir şekilde yapmaya çalıştık. 
Okul başkanlığına altı öğrencimiz aday oldu ve okul içinde ilkeli, çekişmeli bir seçim propagandası yürüttüler. Aday öğrenciler için arkadaşları, birbirinden güzel sloganlar üreterek diğer sınıflarda ikna çalışmaları yaptılar. Bunları görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. 

Propaganda sürecinde gerçek seçimleri aratmayacak seçim çalışmaları yürütüldü. Bu çalışmalar kapsamında adayların resimlerinin de olduğu oy pusulaları, oyların kullanıldığı kabin ve seçim sandığı gerçeğine yakın bir şekilde tasarlandı.
Seçim sonuçlarına göre Okul Başkanlığını 7/A sınıfından Aydın Eren Duyar yardımcılığını da 8/A sınıfından Yunus Emre Zor kazandı.

Editör: Vitrin Haber