Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, her insanın hayatında belirlediği hedeflere ulaşabilmek için çeşitli sınavlardan geçtiğini belirterek, yaklaşık 30 – 35 yıllık iş hayatını etkileyen önemli sınavlardan birinin de uzun ve yorucu bir süreç sonunda girilen Üniversite sınavı olduğunu söyledi. 

“İyi Bir Meslek ve Kariyer Edinmek Herkesin Hakkı”
Her öğrencinin okula ilk başladığı andan itibaren iyi bir meslek ve kariyer için uğraş verdiğini anımsatan Dalgın, anne, baba ve öğrencinin bütün bu emek ve yıllarının karşılığını alarak iyi bir meslek ve kariyer sahibi olmasının en tabi hakkı olduğunu belirtti. 

“Öğrenciler Mutlu Olacakları Bölümlere Yönlendirilmeli” 

Tercih döneminde istenen sonucun alınabilmesi için öğrencilerin,  meslek ve kariyer planlaması noktasında rehberlik eden uzman, öğretmen ve anne-babaların özellikle gençlerin isteyerek yapacakları ve sonunda mutlu olacakları bölümlere yönlendirilmeleri gerektiğinin altını çizen Dalgın; “Unutulmamalıdır ki, Üniversiteler evrensel nitelikli bilgi üretmek, uluslararası ölçütlere uygun eğitim vermek ve rekabet ortamına uyum sağlayacak insan kaynağı yetiştirmek mecburiyetindedir” dedi.

“Öğrencilerimizi Türkiye’nin En Mutlu İlinde Bekliyoruz” 
Son olarak gençlere seslenen Dalgın; “Yarınlarımızın teminatı siz gençlerimizi fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmek üzere “Şehriyle Bütünleşen Üniversite” sloganıyla çıktığımız bu yolda Türkiye’nin en mutlu ilinde, Üniversitemizde görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

“Artan Bölüm ve Programlarla Tercih Edilen Üniversiteler Arasındayız”
Ayrıca Sinop Üniversitesi olarak 2017-2018 Akademik yılında yaklaşık 12 bin öğrenciye bir aile sıcaklığında eğitim öğretim imkânı sunmayı hedeflediklerini, 10. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayan Sinop Üniversitesinin, artan bölüm ve programlarıyla birlikte öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversitelerin başında geldiğini söyledi.
 
Nitelik ve nicelik bakımından büyüyen ve gelişen Sinop Üniversitesi tercih edilen bölüm ve programlarıyla birlikte artan öğrenci sayısıyla da Sinop’a değer katmaya devam ediyor. 90 değişik dalda diploma veren Sinop Üniversitesi bünyesine yeni kazandırılan bölüm ve programlar ise şunlar; Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü birinci öğretim 80, Güzel Sanatlar Fakültesi; Resim Bölümü (Özel Yetenek), Fen-Edebiyat Fakültesi;Sosyoloji Bölümü, Matematik Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; Çevre Sağlığı Bölümü, Ayancık Meslek Yüksekokulu; Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı, Gerze Meslek Yüksekokulu; Aşçılık Programı, Kültürel Miras ve Turizm Programı, Boyabat Meslek Yüksekokulu; Emlak ve Emlak Yönetimi Programı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Programı .

 
Editör: Vitrin Haber