Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yenilenebilir enerji teknolojilerini yerinde inceledi. Sinop'ta faaliyet gösteren tek yenilenebilir enerji teknolojileri firması olan ve Türkiye genelinde de enerji sistemleri mühendisleri ile kurduğu diyaloglar ve öğrenciler arasında köprü bağı oluşturarak sosyal girişim projesine imza atan Potansiyel Enerji firması sahibi Yasin Karagül, bu kez de firmayı ziyarette bulunan Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yenilenebilir enerji teknolojileri ile ilgili genel kapsamlı bilgi aktarımında bulundu.

Ziyaret sırasında lisenin 11. sınıf öğrencilerinin okullarında teorik olarak gördükleri konuları yerinde inceleme fırsatı sunuldu. Başta güneş panellerinin nasıl üretildiği, sistemlerin nasıl çalıştığı, nerelerde kullanıldığı, ülkemiz ve Sinop bölgesindeki güneş enerjisi kullanımı ve potansiyeli başta olmak üzere, 'Sinop ilinde neden rüzgar enerjisi santrali yok?' gibi teknik sorularda cevaplandı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Firma Sahibi Yasin Karagül, öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermiş olduklarını söyledi.

Karagül, "Türkiye'de çeşitli üniversitelerde enerji sistemleri mezun ve öğrenim gören kişilerle oluşturduğumuz bilgi alışverişinin daha geniş kapsamda ve daha verimli olması yönünde planlarımızın devam ettiği ve bugün de olduğu gibi bölgemizde bulunan liselerimize giderek öğrencilere geleceğimizin teknolojisini anlatarak onları bilinçlendirmek ve bilgilendirmek istiyoruz" dedi.

Bu bir 'Advertorial'dir.
Editör: Vitrin Haber