Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne töreninde, başarılı öğrencilere adeta hediye yağdı.

Yaklaşık 32 bin 500 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Sinop genelindeki bir çok okulda, dönem sonu kapsamında törenler düzenlendi. Törenlerin en renklisi ise Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti. 

YENİ BİR BAŞLANGIÇ ŞANSI YAKALAYACAKSINIZ
Programın selamlama konuşmasını yapan Okul Müdürü Aydın Yılmaz, programa katılan velilere ve tüm davetlilere teşekkür etti." 2015- 2016 eğitim  öğretim yılının ilk dönemi bu törenle son bulacak; ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir” diyerek sözlerine başlayan Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz; “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrenciler, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede diğer döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız” dedi. 
NOTUNUZ DEĞİL SİZ DEĞERLİSİNİZ
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; "Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz.

HEDİYE SÖZÜMÜZ VARDI
3 yıldır yaptığımız gibi geçen yıl da Mayıs ayı içerisinde ilkokullarımıza giderek okul tanıtım programlarına gittik. Bu programlarda okulumuzu tanıttık ve öğrencileri okulumuza davet ettik. İyi bir eğitim alacaklarını okulda kendilerini ailelerinin yanında gibi hissedeceklerini okulumuzda mutlu olacaklarını ifade ettik. Bir de okulumuza gelerek belli bir başarı düzeyine ulaşanlara birtakım hediyelerimiz olacağını söyledik. Şu ana kadar verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalıştığımız gibi, şimdi de verdiğimizin bu sözümüzü de yerine getirebilmek için bu programı karne törenimizle birleştirdik. Bu sahne bizim verdiğimiz sözün karşılığıdır"
Okulun tanıtımının yapıldığı slayt gösterimi ardından kura çekimi yapılarak derslerinde başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 
Programa; AK Parti 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Eğitim Bir-Sen Başkanı Mustafa Aslan, Simder Başkanı Hakkı Bafralı, Ensar Vakfı Sinop Şube Başkanı Muhammet Başoğlu, Halk Bankası Müdürü Reşit Canik, Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, basın mensupları ve öğrenci velileri katıldı.   
Editör: Vitrin Haber