Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan program dahilinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve vatandaşa güvenli gıda temini amacıyla İl merkezi ve ilçelerinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik güvenli gıda eğitimleri verildi.

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi organizesinde düzenlenen eğitimlerde İl merkezi ve ilçelerinde 8 ayrı okulda; okul çağındaki çocukların beslenmesi, güvenilir gıda tüketimi, obezitenin engellenmesi, su ürünleri tüketiminin yaygınlaştırılması ve benzeri konularda bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirildi.

Sinop İl Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen'in de konuşmacı olarak katıldığı eğitimlerde Gıda Denetçileri Şirin Aydın, Fatma Duygu Nacir, Nurdan Tezel, Gökhan Zorlu, Serhat Bilsay Aslan ve Su Ürünleri Mühendisi Alpaslan Yavuzcan tarafından yapılan eğitimde yukarıda belirtilen konularda bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerin konulara yakın ilgi göstermesi, aktif katılımın sağlanması ve merak ettikleri birçok konuda sorular sorması nedeniyle verimli ve amacına ulaşan eğitimler gerçekleştirildiğini söyleyen Sinop İl Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen, ilerleyen zamanlarda bu tür eğitimlere devam edeceklerini ifade etti.

Değirmen; “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edeceklerdir” dedi.
Editör: Vitrin Haber