Sinop Diyojen Rotary Kulübü tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarında öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimleri veriliyor. Kulüp Üyesi Diş Hekimi Latife Tahaoğlu tarafından verilen eğitimlerin sonunda çocuklara diş macunu ve fırçası hediye ediliyor.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Kavazak, kulüp olarak özellikle köy okullarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini söyledi. Kavazak; “Sinop Diyojen Rotary Kulübü olarak sosyal projelerimize devam ediyoruz. Son olarak 22 Aralık tarihinde Osmaniye Köyü İlkokulunda öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı eğitimi verdik. Eğitim sonunda 105 çocuğumuza diş fırçası ve macunu hediye ettik. Bundan sonraki dönemlerde de köylere yönelik projelerimiz devam edecektir. Bu etkinliğimizde birlere gösterdikleri misafirperverlik ve ilgiden dolayı, Osmaniye Köyü İlkokulu Müdürü Sayın Ahmet Alkan Beyefendiye ve saygıdeğer öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

Ağız ve diş sağlığı hakkında eğitim veren kulüp üyesi Diş Hekimi Latife Tahaoğlu ise yaptığı açıklamada, çocuklukta kazanılan alışkanlıkların hayat boyu sürdürüleceğinin altını çizdi.
Tahaoğlu; “Okullarımızda verdiğimiz eğitimlerde çocuklarımızda dış bakımı alışkanlığını kazandırmaya gayret ediyoruz.  Bir çocuğumuza bile diş fırçalama alışkanlığını kazandırabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber