Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu tarafından geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmak üzere düzenlenen kermes büyük ilgi gördü. Kermesten elde edilen gelin öğrenciler ve öğretmenleri tarafından Mehmetçik Vakfının banka hesabına yatırıldı. 

Okulun Medeniyet ve Değerler Kulübü öncülüğünde düzenlenen kermes, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'ın katılımıyla başladı. Öğrenciler tarafından evlerinden getirilen yiyeceklerin yanında okul yönetimi ve öğretmenlerin katkılarıyla satışa sunulan yiyecekler okul önündeki stantta satışa sunuldu. Stantta görevli erkek öğrencilerin giydikleri asker kıyafetleri de dikkat çekti. 

Kermesten toplam 3 bin TL gelir elde edilirken okul yönetiminde katkısı ile 4 bin TL'ye ulaşan yekün, Medeniyet ve Değerler Kulübünün Kulüp Rehber Öğretmeni Fatih Özcan ile öğrenciler tarafından banka aracılığıyla Mehmetçik Vakfının hesabına yatırıldı. 

MUTLU VE GURURLUYUZ

Okul Müdürü Aydın Yılmaz; "Kermesimiz 19 mart 2018 tarihinde okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kermesten toplam 3 bin TL gelir elde edildi. Okul yönetiminin katkılarıyla toplam 4 bin TL'lik bağış, özel bir banka nezdinde ki Mehmetçik Vakfının Kurumsal hesabına yatırıldı. Aynı zamanda mübarek 3 ayların ilk günü olan pazartesi gününe denk gelen ve Afrin zaferinin hemen bir gün sonrasında gerçekleştirilen kermese ilgi oldukça yoğundu. Öğrencilerimizin yüzündeki gurur ve sevinç çok büyüktü. Kermesimizden elde edilen gelir bu vatan uğruna şehit düşmüş Mehmetçik ailelerine destek olmak amacıyla Mehmetçik Vakfına bağışlanmıştır. Mutlu ve gururluyuz" dedi.   
Editör: Vitrin Haber