‘Avrupa’da Öğrenme Güçlüğü’ adlı Erasmus + Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Almanya’da 15 gün süren staj programına katıldı.

Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyşehir Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesi ortaklığında hazırlanan ‘Avrupa’da Öğrenme Güçlüğü’ adlı Erasmus + Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Almanya 'da düzenlenen 15 günlük 'Avrupa'da öğrenme güçlüğü Eğitim Stajı' programına katılan Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, staj programı kapsamında Almanya'da edindikleri deneyimlerini diğer öğrencilerle paylaştı.

Yapılan staj programıyla ilgili bilgi veren Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Nuray Y. Cevahir staj programı kapsamında 20 öğrenci ile birlikte 08 -22 Mart 2015 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt/Hanau/Erlensee şehrinde staj çalışması yaptıklarını söyledi.

Staj programının verimli geçtiğini ifade eden Cevahir, “Öğrencilerimizle birlikte 15 gün boyunca staj eğitimimiz oldu. Bu eğitim kapsamında bazı okullara ziyaretler gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra yine program çerçevesinde gezilerimiz oldu. Genel anlamda çok güzel bir eğitim programımız oldu. Öğrencilerimiz, bu program sayesinde meslek hayatlarında kullanabilecekleri çok iyi deneyimler kazandılar. Yerel ortaklarımız Beyşehir Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesi ile projenin ayrıntılı olarak çalışmaları yapılıp ülkemizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumları ve Milli Eğitim kurumlarına projemiz ayrıntılı olarak anlatılmaktadır” dedi.

Avrupa’daki tecrübelerden faydalanmanın önemli olduğuna vurgu yapan Cevahir “Yapılan staj programı öğrencilerimizin kendi alanlarındaki deneyimleri görmek, Avrupa’daki uygulamaları yerinde izlemek ve stajlarını yapmak açısından oldukça önemli. Bu açıdan staja giden öğrencilerimiz ülkemizle, oradaki eğitimi kıyaslama fırsatı da yakalamış oldular. İnşallah öğrencilerimiz, orada edindikleri deneyimleri de pekiştirerek, topluma yararlı bireylerin yetiştirilmesine katkı sunacaklar” diye konuştu.  
Editör: Vitrin Haber