Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Gülseren Özyılmaz rehberliğinde düzenledikleri merhamet etkinliği kapsamında Sinop’ta yaşayan 53 yaşındaki görme engelli Necla Yürbaş’ı evinde ziyaret etti.

Yalnız yaşadığı evinde kendisini ziyarete gelen öğrencileri ağırlayan Necla Yürbaş, miniklerin kendisine sorduğu soruları yanıtladı. Görme engelli olmasına rağmen tüm ihtiyaçlarını kendi imkanları ile gideren Yürbaş’ın hayat mücadelesi, kendisini ziyarete gelen minikleri de oldukça etkiledi. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4/D sınıfı Öğretmeni Gülseren Özyılmaz, her ay farklı bir etkinlik düzenlediklerini bu ayın konusunun ise merhamet olduğunu söyledi. Bu kapsamda ay içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Gülseren Özyılmaz, bu şekilde öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Özyılmaz; “Merhamet etkinliği kapsamında öğrencilerimizle birlikte görme engelli vatandaşımız Necla Yürbaş’ı evinde ziyaret ettik. Yaklaşık 20 yıldır bu engel ile yaşam mücadelesi veren Necla hanımın hayat hikayesi bizleri çok etkiledi. Görme engelinin yanı sıra yaşadığı çeşitli zorluklar, verdiği hayat mücadelesi ve yaşama sevinci bize örnek teşkil etti. Etkinliğimiz vesilesi ile gerçekleşen bu tanışma bugünkü ziyaretimizle kalmayacak. Bundan sonraki süreçte de Necla hanımı zaman zaman ziyaret ederek kendisine maddi ve manevi desteğimizi devam ettireceğiz” dedi. 

Ziyaret sonunda Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri, sınıf kumbarasında biriktirdikleri harçlıkları ile aldıkları, sesli tansiyon aleti ile gıda ve temizlik malzemelerini görme engelli Necla Yürbaş’a hediye etti. 
Editör: Vitrin Haber