Yeni Mahalle Gazi Caddesi'nde açılan stantta, ortaöğretim kurumları merkezi sınavı sonuçlarına göre yapılacak yerleştirme işlemine ilişkin rehber ve danışman öğretmenlerce öğrencilere hem sözlü hem de hazırlanan broşürlerle bilgiler veriliyor. 

 İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan gazetecilere yaptığı açıklamada, ortaöğretim kurumları merkezi sınavının ardından öğrencileri ve velileri bilgilendirmek amacıyla kurulan komisyonların çalışmalara devam ettiğini söyledi. 
Bu kapsamda öğrencilerin velileriyle birlikte tercih edecekleri okullara giderek bilgi alabileceklerini vurgulayan Türkkan, "Bizde Sinoplu velileri ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla kentin en işlek caddesinde tercih danışmanlığı standı açtık. Burada rehber öğretmenler ve danışman öğretmenler öğrencilerimizi ve velilerimizi broşürlerle teorik olarak bilgilendiriyor." dedi. 

Sinop Milli Eğitim Özel Eğitim Sorumlusu Şube Müdürü  Perihan Özpınar ise öğrencilerin 13 Temmuz tarihine kadar  tercih yapabileceğini belirterek, "Sistemin bu yıl ilk olmasından dolayı öğrencilerimizin ve velilerimizin cevaplarını merak ettikleri birçok soru var. Bakanlığımız tarafından tercih kılavuzu yayınlandı. Ancak sağlıklı tercih yapabilmek için mutlaka uzman kişilerden yardım almak gerekiyor" diye konuştu. 
 
 
Editör: Vitrin Haber