Bu kapsamda Sinop Merkeze bağlı Taşmanlı Köyü Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu’nu ziyaret eden Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı ikinci sınıf öğrencileri, Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu Müdürü Yasin Sakallı ve öğrencileri tarafından karşılandı.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu koordinesinde gerçekleştirilen gezide Sinop Üniversitesi öğrencileri, öncelikle okul binasını gezerek,  anasınıfında yapılan Doğa Temelli Okulöncesi Eğitimi projesi uygulamalarını inceledi.   

Daha sonra 2017 yılında Sinop’ta yılın öğretmeni seçilen Elif Taban’la sohbet etme imkanı bulan öğrenciler, icra edecekleri meslekleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Geziyle ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu, “Okul öncesi öğretmeni adayı öğrencilerimizin, güncel mesleki uygulamaları güzel ve farklı bir örnekle deneyimlemelerini sağlamak istedik. Gerçekleştirilen gezinin öğrencilerimizin ufkunu açtığını düşünüyorum. 80 kişilik öğrenci grubumuzu güler yüzle karşılayıp, tüm imkanlarıyla bizleri en iyi şekilde ağırlayan okul yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Günün sonunda üniversite öğrencileri, küçük öğrencilerle birlikte uçurtmalar uçurup oyunlar oynayarak, mutlu bir şekilde günü tamamladı.
Editör: Vitrin Haber