Sinop'ta okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 35 bin 418 öğrenci ve 2 bin 445 öğretmen dün yarıyıl tatiline girdi. 

2014-2015 Eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle birlikte Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Jandarma Yarbay Hüseyin Sevim, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, okul yöneticileri ve öğrenci velileri katıldı. Tören öncesinde ilkokul 2. Sınıf öğrencilerinin sınıflarına giden Vali Yardımcısı Ekrem Yaman ve protokol üyeleri burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Tatile girecek olmanın heyecanını yaşayan miniklere karnelerini Vali Yardımcısı Ekrem Yaman verdi. Daha sonra okul bahçesinde düzenlenen törene geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, tüm öğrencilere güzel bir tatil diledi. Yaklaşık 5 aylık yorucu bir dönemi geride bıraktıklarını belirten Arslan; “Bugün itibari ile merkez ilçe ve diğer ilçelerimizde 2 bin 372 öğretmen ve 33 bin 226 öğrencilerimizle 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 1. Dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Sorunsuz bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerimizi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karne alan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güzel bir dinlenme zamanı geçirmelerini temenni ediyoruz. 1. Dönem süresince tespit ettiğimiz eksikliklerimizi 15 günlük süre zarfında tamamlayarak 2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. Dönemine tedbirlerimizi alarak sağlıklı bir şekilde hazırlanacağımızı belirtmek isterim. Tekrar tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyor saygılar sunuyorum” dedi. Yapılan konuşmanın ardından 4. Sınıf dönem birincilerine, tüm sınıfların okuma birincilerine ve yüzme şampiyonasında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri verildi. 

Tatilin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 12 Haziran’da da tamamlanacak. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı ise 14 Eylül Pazartesi başlayacak. 

Editör: Vitrin Haber