Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Sinop Üniversitesinin öğrenci kontenjanları ve doluluk oranları ile ilgili bilgiler verdi. Sinop Üniversitesi’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 Eylül tarihinde başlayacağını Söyleyen Rektör Dalgın, şimdiden tüm öğrencilere başarılı bir akademik dönem geçirmeleri temennisinde bulundu. Dalgın; “Göreve geldiğimiz ilk günlerde söylemiştik; 3 yıl içerisinde hedefimiz Sinop Üniversitesinde 15 bin öğrenciyi ağırlamaktı. Buna adım adım yaklaşmış bulunuyoruz. Bu sene itibariyle 10 bin 176 öğrenci sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Bunu biraz açmak gerekirse, bu sayı içerisinde Sinop merkezdeki fakültelerimize bin 13 öğrenci kayıt yaptırmış durumda. Yine Sinop merkezdeki yüksekokullarımıza 836 öğrenci yeni kayıt yaptırdı. Dolayısıyla Sinop merkezde 150 adet formasyondan kayıt yaptıracak yeni öğrencilerimizde eklendiğinde toplamda bin 999 yeni öğrenci bu sene Sinop’ta eğitim öğretimine başlayacaktır” dedi. 

KAMPÜS ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Sinop Üniversitesini olması gereken yere çıkarabilmek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini ifade eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, bu kapsamda başlatılan kampüs çalışmalarında da büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti. Dalgın; “Nasip olursa kampüsümüzü kısa zamanda bitirebilmek için uğraşıyoruz. 2017 yılı için kampüsümüzün mühendislik fakültesi için yatırım planına konulabilmesi adına kalkınma bakanlığında çeşitli görüşmeler yaptık. Ayrıca Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda eğitimlere başlanılabilmesi için gayretlerimiz devam ediyor. Eğer bunları da alabilirsek fakülte ihtiyaçlarımızın çoğunluğu 2017 yılı içerisinde başlamak kaydıyla tamamlanmış olacaktır” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLERİMİZ BURADA UMDUKLARINI BULACAKLAR
Sinop Üniversitesini tercih eden öğrencilerin şehirden ve üniversiteden bekledikleri şeyleri fazlasıyla bulacağına inandığını söyleyen Rektör Dalgın, öğrencilerin kaliteli eğitim alabilmeleri için el birliğiyle çalıştıklarını ifade etti. Dalgın; “Gelen öğrencilerimiz inşallah burada umduklarını bulacaklar. Hem Sinopluların hoşgörülü yüzlerini görecekler, hem de onlara aradıkları kaliteli eğitimi vermek için el birliğiyle çalışacağız. 10 bin öğrenci sınırını kırmak bizim için önemli. Seneye hedefimiz bu rakamı 12 bin 500'e çıkarmak olacak. Bir yıl sonrasındaysa yeni hedefimiz 15 bin sınırını aşmak. Hiç kuşkum yok ki bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" dedi. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  soruşturmaları kapsamında açığa alınan veya adli anlamda soruşturmaya tabii olan akademisyenlerin bulunduğunu anımsatan Dalgın, "Muhtemelen öğretim elamanı açığımız olacak ama süreç içerisinde Yükseköğretim Kurulu ve Maliye Bakanlığının yeni öğretim elemanları alınması noktasında daha cömert olacaklarını tahmin ediyorum. Çok sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Vitrin Haber