Milli ve manevi değerlerin ön plana çıktığı programda izleyenler kimi zaman gözyaşlarını tutamadı. Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa; İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, bazı bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaş katıldı. Yaşanan izdiham nedeniyle bir çok vatandaş da programı ayakta izledi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program yaklaşık 2 saat sürdü.  

Sahneye ilk olarak miniklerin oluşturduğu mehteran takımı çıktı. Büyük bir coşkuyla izlenen mehteran takımı, birçok izleyici tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra anaokulu öğrencileri Gülbahçe School Bus adını verdikleri gösteride İngilizce şarkı eşliğinde okul yolundaki trafiği canlandırdı. Kartondan hazırlanan otobüs ve minik arabalara binen miniklerin gösterisi büyük ilgi gördü. Peygamber efendimizden hadis-i şerifler ile sure ve dualar okuyan öğrenciler, okudukları birbirinden güzel şiirlerle de izleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı. 


İngilizce şarkılar eşliğinde dans gösterilerinin de sunulduğu etkinlikte, miniklerin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi ise programa renk kattı. 

Programın sonunda okulu bitiren öğrencilere törenle diplomaları verildi. Veliler yaptıkları konuşmalarda duygularını anlattı. Diploma töreninde konuşan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, programı hazırlayan ve etkinliği izleyen herkese teşekkür etti. Bulat, milli ve manevi duyguların temel eğitimde verilmesinin önemine değindi.

Programda emeği geçen herkese teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'da, öğrencilerin gösterdiği performansa hayran kaldığını dile getirdi. 

BU BİR ADVERTORİALDİR

 
Editör: Vitrin Haber