Sinop 15 Eylül Anaokulu öğrencileri Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesini gezdi.

51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Eylül Anaokulu öğrencileri Sinop Dr. Rıza Nur Kütüphanesini gezdi. Öğretmenleri eşliğinde kütüphaneyi gezen miniklere kütüphanenin kullanım amaçları ve kütüphanedeki davranışlar öğretilirken, kitap okumanın da ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı. Kütüphanede sessiz bir şekilde oturulması gerektiğini öğrendiler. Kütüphaneyi seven minikler, binlerce kitabı bir arada görmenin şaşkınlığını da yaşadılar. Kütüphane Görevlisi Hava Sandalcı tarafından Minik öğrencilere masal okundu ve öğrenciler sessizce dinlediler. Dr. Rıza Nur Kütüphanesinde Okul Öncesi çocuklar için düzenlenen bölümde öğrenciler, oyuncaklarla oynadılar ve boyama etkinliği yaptılar. Öğrencilere ziyaret sonunda Kütüphane personeli tarafından öğrencilere şeker, balon ve oyun hamuru hediye edildi.

15 Eylül Anaokulu Öğrencileri ve Öğretmenler  Dr. Rıza Nur Kütüphanesinde görev yapan personel ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yaklaşık bir saat süren ziyarette kütüphanedeki kitapları hayranlıkla inceleyen minikler erken yaşlarda kütüphanelerle tanışmasının kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağı belirten Dr. Rıza Nur Kütüphanesi Müdürü Semra Yalçın; “15 Eylül Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan ziyaretten ötürü çok memnun olduğunu ve minik öğrencilerin ziyaretlerinin diğer öğrencilere örnek olmasını isteyerek, ziyareti gerçekleştiren 15 Eylül Anaokulu Okul Müdürü ve Öğretmenlerine teşekkür etti.” Öğrenci Velisi Fatih Arslan ise "Kitap okumada Avrupa’daki birçok ülkenin gerisindeyiz. Çocuklarımızın daha güzel ve daha geniş bir dünya görüşüne sahip olmaları için kütüphane sevgisini onlara vermeliyiz "dedi.

15 Eylül  Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç; "Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde gayemiz öğrencilere kütüphane ve kitapları sevdirmek. Minik Yavrularımız hem kütüphanenin havasını soluma fırsatı yakaladı hem de kitaplarla güzel bir gün geçirdi. Bu tür ziyaretlerin öğrencilerimiz için önemli olduğunu biliyoruz. Dönem başında öğretmen arkadaşlarımızla planladığımız çeşitli ziyaretler ve etkinlikleri önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bizleri misafir eden Dr. Rıza Nur Kütüphanesinde görev yapan personele 15 Eylül Anaokulu olarak teşekkür ediyorum " dedi. 

Editör: Vitrin Haber