Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Hiçdurmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri,  Mahalle ve Köy Muhtarları ile  Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. döneminde alınan önlemlerin değerlendirildiği toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerin en iyi şekilde eğitim öğretim görmeleri için yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili Osman Tiryaki  ve İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü  Jandarma Yarbay Özgür Kılıç, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında alınan ve alınacak güvenlik tedbirleri hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

SİNOP HUZUR İÇİNDE YAŞANILABİLECEK BİR İL
İlgili Kurumların sunumlarını gerçekleştirmelerinin ardından bir konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop’un huzur ve güven içinde yaşanılabilecek müstesna illerden olduğunu söyledi. İpek; “İlimiz gerçekten huzurlu bir İl. Birkaç tane istisnai olaylar haricinde Allaha şükürler olsun önemli bir olay yok. İlimizdeki bu huzur ve güven ortamının oluşmasında öncelikle ailelerin, eğitim camiasının ve bunları denetleyen Emniyet ve Jandarma birimlerimizin çok büyük katkıları var. Aldıkları tedbirler ve yaptıkları çalışmalar için hem ailelerimize, hem eğitim camiasındaki arkadaşlarımıza, hem de emniyet ve jandarma birimlerindeki arkadaşlarımıza çok  teşekkür ediyorum. Sinop olarak 2017 yılının  Mart ayından bu yana tekli eğitime geçen nadir illerden birisiyiz. Sinop’un Köyleri ve İlçeleri de  dahil olmak üzere her yerde tekli eğitim yapılıyor. Bu tekli eğitim, eğitim ve öğretimin kalitesinin göstergesidir. Bizde inşallah bu göstergeyi daha da ileriye götürmek için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda çocuklarımızın kötü alışkanlıklara maruz kalmamaları ve kötü alışkanlık edinmemeleri için gerekli çalışmalara bu dönem de devam edeceğiz. Bu güzel koordinasyon, bu güzel iş birliği yani eğitimle, emniyetle, Jandarmayla, aileyle, muhtarlarla olan iş birlikteliği bu dönem de devam edecek. Başarılı bir Eğitim-Öğretim yılı geçireceğimizi umuyorum. Ülkesinin, Vatanının, Bayrağının, Milletinin ne anlama geldiğini bilen çok iyi öğrenciler yetiştirmemiz gerekiyor. İşte şu anda Afrin’de yapılan çatışmalarda görüyorsunuz ki, eğer kafaları uyuşturucuyla ve başka şeylerle kirlenen çocuklarımız olursa, kendi Ülkesinin aleyhine, kendi ailesinin aleyhine ne kadar yanlış işler yapabiliyorlar. Bunların önlenmesi ve bu bilinçlendirmeyi sağlamak için bu koordinasyon bu işbirliği çok önemli. Sinop’ta da biz bunu çok iyi bir şekilde yapıyoruz. Bu vesileyle 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

Toplantı, yapılan sunum ve konuşmaların ardından soru cevap bölümüyle tamamlandı.
Editör: Vitrin Haber