Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden mezun olacak öğrenciler, bitirme projeleri kapsamında Sinop Üniversitesi Güney Kampüsünün projelendirme çalışmaları, master planı ve içinde yer alacak eğitim birimlerinin tasarım çalışmalarında görev alacaklar.

Proje çalışması öncesi Sinop Üniversitesini ziyaret eden, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selim Ökem, Doç. Dr. Pınar Arabacıoğlu ve Araştırma Görevlisi Semih Serkan Ustaoğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu ile birlikte Üniversitenin Güney Kampüs projesini ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatı buldular.

Yıldız Teknik Üniversitesinden gelen heyet daha sonra Güney Kampüsünün inşa edileceği alanı gezerek, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu’dan bilgiler aldı.
13-14 Ekim 2018 tarihlerinde Sinop’a gelerek araştırma ve proje çalışmalarına başlayacak olan öğrencilere, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri de eşlik edecek. Bir dönem boyunca devam edecek olan çalışmalarda öğrenciler, Güney Kampüs alanı hakkında saha çalışmaları ile mimari program çıkarıp, araştırma raporları hazırlayacaklar.

Öğrenciler, Güney Kampüs projesinin tasarım ve projelendirme çalışmaları ile master planını başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden mezun olmaya hak kazanacaklar.
Editör: Vitrin Haber