Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen “Benim Hedefim, Benim Şehrim, Benim Üniversitem” programı kapsamında Sinop’ta bulunan 12 liseden yaklaşık 150 öğrencinin üniversiteli olma hayali gerçek oldu. 

Öğretmenleri ve Üniversite görevlilerinin gözetiminde Sinop Üniversitesinde bulunan birimleri sırasıyla gezerek birim yetkililerinden bilgiler alan öğrenciler, üniversite tercihi öncesi merak ettikleri soruların cevabını bulurken, seçmek istedikleri meslekler hakkında önemli bilgiler aldı.

Lise öğrencileri ilk olarak Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesini ziyaret etti. Burada yapılan açılış programına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, akademik ve idari personel, öğretmenler katıldı.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ, HAYALLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN DOĞRU BİR TERCİH OLACAKTIR
Burada lise öğrencilerine yönelik bir konuşma gerçekleştiren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, başarılı bir eğitimin doğru üniversite tercihi ile mümkün olacağını belirterek, “Her geçen yıl gelişen ve büyüyen, öğrencilerine bir aile sıcaklığında eğitim ve öğretim imkânı sağlayan Sinop Üniversitesi, hayallerinizin gerçekleşmesi için doğru bir tercih olacaktır. Bugün Üniversitemizin bünyesinde 9 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile 12 araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Genç, dinamik ve güçlü bir üniversite olarak gelecek vadeden Sinop Üniversitesi; bünyesine yeni bölümler, programlar ve akademisyenler kazandırıp; bilimsel çalışmaları ve akademik başarılarıyla, 2007 sonrası kurulan üniversiteler listesinde 10. Sıraya kadar yükselerek, önemli bir başarıya imza atmıştır” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ANLAMDA KENDİNİ GELİŞTİRMESİNİ AMAÇLIYORUZ
Sinop Üniversitesinin öğrencilerine hem madden hem de manen değer katmayı hedeflediğini ifade eden Prof. Dr. Nihat Dalgın şu ifadeleri kullandı: “Bizler her yıl en az iki sempozyum, iki çalıştay ve iki bilimsel toplantıya Rektörlük olarak ev sahipliği yaparak öğrencilerimizin her anlamda kendini geliştirmesini amaçlıyoruz. Üniversitemiz öğrencilerini yalnızca İl Merkezimize değil, ilçelerimize de Yükseköğretim ayrıcalığı ile buluşturmaktadır. Ayancık Meslek Yüksekokulumuz ve Gerze Meslek Yüksekokulumuz yeni ve modern eğitim binalarıyla öğrencilerimize Türkiye standartlarının üstünde bir eğitim imkânı sunarken, Boyabat ilçemizde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ve Meslek Yüksekokulumuz hem ilçesine hem de eğitim gören öğrencilerimize çok yönlü olarak katkı sunmaktadır. Ayrıca Durağan ilçemizde açılan Meslek Yüksekokulumuzda, az sayıda bulunan ve öğrencilerimiz tarafından en çok tercih edilen bölümleriyle sizlerin hizmetindedir.”

Açılış programının ardından lise öğrencileri sırasıyla üniversite birimlerini  gezerek görevli akademisyenlerden bilgiler aldı. 
Editör: Vitrin Haber