Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla “Lider Çocuk Tarım Kampı” düzenlendi.

Merkez Osmaniye İlkokulunda 4. Sınıfta okuyan 21 öğrenci ve sınıf öğretmeni ile birlikte Osmaniye İlkokulu Müdür Yardımcısı katılımıyla gerçekleştirilen kampta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kampın ilk gününde öğrenciler, Boyabat İlçesinde yer alan 200 başlık sağmal süt sığırcılığı işletmesini ve bölgede ekimi yoğun olarak yapılan çeltik tarlalarını gezdi. Öğlen yemeğinin ardından yeni doğmuş bir buzağı ile tanışan ve beslenmemizde önemli bir yer tutan pirincin yetiştirilmesini yerinde gören öğrencilere ikinci gün 2016 Uluslararası Bakliyat Yılı etkinlikleri kapsamında “Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatın Önemi” konulu eğitim verildi. Aynı zamanda eğitim konusu ile ilgili bir kompozisyon yarışması düzenlendi. Daha sonra Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak’ın eşliğinde Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Analiz Laboratuvarı gezilerek öğrencilere toprağın ve toprak analizinin önemi anlatıldı. İl Müdürlüğünde hizmet veren şubeler ziyaret edilerek çalışma konuları hakkında bilgi verildi. Aynı gün merkez ilçemizde bulunan süs bitkileri serası ve Gerze İlçesi Yaykıl Köyünde bulunan alabalık işletmesine teknik gezi düzenlenerek öğrencilere alabalık yetiştiriciliği hakkında bilgi verilerek, sağlıklı bir hayat için mutlaka balık yenmesi gerektiğini belirtildi ve alabalık ikram edildi. Alabalık tesisinden sonra Sinop organize sanayi bölgesinde bulunan süt işleme ve değerlendirme tesisi gezilerek öğrencilere süt ürünlerinde soğuk zincirin önemini ve süt ürünlerinin üretim şekilleri hakkında bilgiler verilerek üretilen ayran ikram edildi. Kampın üçüncü ve son günü Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda öğrencilere “İklim Değişikliği” konulu eğitim verildi. Sonrasında Bektaşağa köyü Orman İşletme Fidanlığına teknik gezi düzenlendi. Düzenlenen gezide fidanlıkta fidan üretiminin aşamaları hakkında bilgiler verildi. Bektaşağa Göletinde bulunan tesiste öğrenciler ile birlikte piknik yapıldı.
Kampa katılım sağlayan öğrencilere İl Müdürü Mehmet Asak tarafından şapka, çanta, t-shirt, kitap gibi hediyeler verildi.

Kamp sonrasında Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak tarafından kampa katılan öğrencilere katılım belgesi verilerek öğrencilerin kamp hakkındaki düşünceleri alındı. 

 
Editör: Vitrin Haber