Çankırı’da Gençlik Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kurum Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi”ne valilik, kaymakamlık, il, ilçe ve belde belediyelerinde görevli personel ile yerel basın mensupları katılıyor. 

Çankırı Kobileri Destekleme Derneği tarafından hazırlanan 10 günlük eğitim projesi ile kamu görevlilerinin faaliyet ve etkinlikleri doğru tekniklere göre fotoğraflayıp haberleştirmeleri ve bu haberleri yerel-ulusal basında, resmi web sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlayabilecek bilgi ve yeterliliğe sahip olmaları hedefleniyor. 

KUZKA Teknik Destek Programı kapsamında uygulanan eğitim ile kaymakamlık, belde ve ilçe belediyelerinde görevli personele, 3 ana konu başlığı altında (“Haber Yazma Teknikleri”, “Haber Fotoğrafçılığı” ve “Sosyal Medya Yönetimi”) 30 kamu görevlisine 10 gün boyunca uygulamalı mesleki bilgiler verilecek. 

Kamu kurumu ve yerel basına yönelik düzenlenen “Kurum Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi” ile kurumlarda görevli personelin haber yazımı, haber diline ait kurallar ile etkinliklere ait fotoğrafların çekilmesi sırasında dikkat edilecek noktaları öğrenmeleri ve kurumların sosyal medyadaki etkinliklerinin artırılması amaçlanıyor.
Editör: Vitrin Haber