Sinop Bienali kapsamında 26-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan 'Arı Aşkına' programında renkli görüntüler yaşandı. Program dahilinde 8 -14 yaş grubuna yönelik olarak Erfelek Değirmencili köyünde İsmet Mahmut Atay adlı vatandaşın bahçesinde çocuklara yönelik düzenlenen eğitim sırasında, arıcılıkla ilgili detaylar kovan başında gösterildi. 

Güngör Erdem, Nil İlk Başaran ve Maria Sezer'in öncülüğünde yapılan etkinlikte, uzun yıllar uzman arıcılık ve kestane balı üreticiliği yapan Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca tarafından çocuklara önemli bilgiler verildi. Erfelek’te arıların nasıl bal ürettiğini ve her derde deva olan kestane balının faydalarını anlatan Ali Koca, arıların nasıl çalıştığını ve arıların dünyasını kendine ait minyatür cam kovan vasıtasıyla anlattı. 

ARICILAR DÜNYAYI KURTARAN ADAMLAR
Çocuklara arıların önemini anlatan Ali Koca; "Bakın çocuklar; arılar olmazsa biz olmayız. Arılar dünyadan gitse, 4 yıl içerisinde insanlığın sonu geleceği bilim adamlarınca söyleniyor. Bizler arıcılar olarak dünyayı kurtaran adamlarız. Sizde bu bilgilerden sonra dünyayı kurtaran adamlar olacaksınız" dedi. Koca, ayrıca çocuklara arı sesisin tedavi edici özelliğinden de bahsetti.

ÇOCUKLARIMIZ ARICILIKLA İLGİLİ HER ŞEYİ GÖRDÜ
Program sırasında Vitrinhabere konuşan Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, programın çocukların ilerleyen yaşamlarında önemli etkileri olacağına inandığını söyledi. Ali Koca; "Amacımız eğitim çağındaki çocuklara arıcılığı ve balın nasıl üretildiği, balın faydalarını öğretmek. Güzel bir program oldu. Gençlerimiz ana arı nedir, propolis, polen, arı ekmeği, arı sütü, arı zehri nedir? gibi bir çok bilgiler aldılar. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Bu tür etkinlikleri yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

AMACIMIZ ARILARIN DAYANIŞMASINI GÖSTERMEK
Nil İlk Başaran'da, amaçlarının arıların dayanışmasını, çocukların kendi yaşamlarına örnek almasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Başaran sözlerini şöyle sürdürdü; "Arı aşkına bir araya geldik. Buradaki amacımız, çocuklarımıza doğayı sevdirmek, bal arısının doğadaki işlevini anlatmak ve onların içerisindeki dayanışmayı, biz kendi içimizde nasıl hayata geçirebilirizin mesajını vermek" 

Programa katılan çocuklar Arıcılık kıyafeti giyerek, kovanları da inceleme fırsatı da buldu.