2017 teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Bakanlığı / Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen Erasmus + Mesleki Eğitim Hareketlilik Proje Başvuruları kapsamında Sinop Seydi Ali Reis Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlayarak sunmuş oluğu; “Mesleki Eğitim Öğrencilerimiz Kalifiye Eleman Olmak İçin Avrupa Yolunda” isimli projesi Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarından 48 bin 772 Avro hibe desteği almaya hak kazandı.

“Kabul edilen proje kapsamında Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, Elektrik –Elektronik teknolojisi alanından 14 öğrenci ile 2 refakatçi öğretmeni ve Bilişim Teknolojileri alanından 14 öğrenci ile 2 refakatçi öğretmen olmak üzere toplam 32 katılımcının projeden yararlanacağını söyleyen Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk; “Almanya ve Romanya’ya 2 farklı zamanda 8 kişilik 2 grup halinde çıkılacaktır. 1. grup katılımcılarımız 18 Şubat 2018 - 03 Mart 2018 tarihleri arasında, 2. grup katılımcılarımız 06 Mayıs 2018 – 19 Mayıs 2018 tarihleri arasında yurtdışına çıkacaktır” dedi.

Öğrencilerin Romanya Bükreş’te Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida’ adlı meslek okulunda, Almanya Dorsten’ de ITNT Multimedia & Marketing GmbH adlı firmada 2 haftalık staj faaliyeti uygulaması yapacağını söyleyen Öztürk; “Proje kapsamında öğrencilerimiz Avrupalı işletmelerde ve meslek okullarında alanlarındaki yeni gelişmeleri takip edip uygulama imkânı bulacaklardır. Farklı ülkelerdeki mesleki eğitim uygulamalarını görme imkanı bulan öğrencilerimizin için bu proje, kültürel yönü ile de zenginlik olacaktır. Stajını tamamlayan öğrencilerimizin uluslararası mesleki yeterliliklerin tanınmasın için EUROPASS belgelendirmesi yapılacaktır. 
Projeye katılacak olan öğretmen, öğrencilerimiz ve aileleri için düzenlediğimiz bu bilgilendirme toplantısının faydalı olduğunu düşünüyorum. Proje katılımcılarımızın sağlıkla sıhhatle gidip gelmelerini diliyorum” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber