Sinop Üniversitesi Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde, İslam ve Turizm arasındaki yakın ilişkiyi incelemek, turizm olgusunun İslam dinindeki önemini vurgulamak amacıyla “İslam ve Turizm Çalıştayı” düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan Çalıştaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kamil Demirci, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Erdem, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıza Bayrak, Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman, kurum amirleri, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman, İslam dininin turizm ile örtüştüğünü belirterek, gerçekleştirilen çalıştayın, İslam ve Turizm konusuna ışık tutacağını ifade etti.  

Programda selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın da İslam dinindeki bazı ibadetlerin turizm ile ilişkili olduğunu belirterek, “Turizm, İslam dininde Allah’ın rızasını kazanmak, fiziksel ve sosyal anlamda sağlıklı olmak için yapılan bir eylemdir. Hac ibadeti ve sefer halindeki bir Müslüman’a Yüce Allah’ın sağladığı bazı kolaylıklar, İslam dininin turizm olgusuna imkân ve olanak sağlandığını bizlere göstermektedir” dedi.
"İslam ve Turizm Çalıştayı"nın ilk oturumu Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman başkanlığında yapıldı.

Birinci oturumda İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Selim Kıroğlu tarafından “Seyahat Kavramı” konusu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak tarafından “İslam Tarihindeki Seyahatnameler ve Seyyahlar”  konusu,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Barlak tarafından ise “20. YY Başlarında Bir Müslüman Seyyah: Abdulreşid İbrahim ve İslam Alemi” konusu hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Dindi’nin oturum başkanlığını yürüttüğü ikinci oturumda ise, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Erkol Bayram tarafından “İnanç Turizmi” konusu, Boyabat Meslek Yüksekokulu Öğr Gör. Abdullah Eravcı tarafından “Helal Turizm” konusu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özdemir tarafından ise “İslam ve Çevre” konusu hakkında dinleyicilere bilgiler verildi.
Editör: Vitrin Haber