Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bağlı olarak kurulmuş olan Deniz Yıldızları Anaokulu öğrencileri göz taramasından geçirildi. 

3-4 yaş ve 5-6 yaş gruplarındaki minikler, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde Göz Doktoru Op. Dr. Özcan YILMAZ tarafından detaylı olarak muayene edildi. Hastane ziyareti öncesinde öğretmenleri tarafından yapılacak işlemler hakkında bilgilendirilen minikler, rahat ve meraklı bir şekilde girdikleri poliklinikte, Op. Dr. Özcan Yılmaz’ın güler yüzü ve kendileri için hazırladığı tatlı sürprizle daha da mutlu oldular. Akıllarına gelen tüm soruları doktor amcalarına soran minikler, muayenenin her aşamasına da istekle katıldılar. 

Op. Dr. Özcan Yılmaz, konu ile ilgili olarak; “Çocuk doğduğunda ilk göz muayenesi yapılması gerekir. Ancak, genellikle pratik olarak okul öncesi dönemde mutlaka detaylı göz muayenesi yapılmalıdır. Bu amaçla, çocukların gözlük ihtiyacı olup olmadığı otomatik refraktometre ile değerlendirildi. Muayene edilen 27 çocuğumuzdan 3’ünün gözünün bozuk olduğu, bir çocukta ise göz tembelliği olduğu tespit edilip tedaviye başlandı ve daha sonra kontrole çağırıldı." şeklinde açıklama yaptı. 

Sinop Üniversitesi Deniz Yıldızları Anaokulu’nun, öğrencilerine hayatın her alanında eğitim vermek ve mutlu çocuklar yetiştirmek hedefi ne uygun olarak, öğrencilerimizin göz tarama süreci de neşe içerisinde geçti ve hastaneden doktor amcalarına ve poliklinik sekreterine teşekkür edip onları alkışlayarak ayrıldılar. 

Editör: Vitrin Haber