Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Daha Önce Denizi Görmeyen YİBO Öğrencileri Projesi" kapsamında Sinop'a getirilen öğrenciler kentin tarihi ve turistlik mekanlarını gezdi. 

Proje kapsamında okullara ait araçlarla Sinop'a getirilen 107 YİBO öğrencisi Sinop Tarihi Cezaevi, Pervane Medresesi, arkeoloji ve etnografya müzeleri, Seyyit Bilal Türbesi'ne gezme imkanını buldu. Kendilerine ikram edilen öğle yemeği ardından öğrenciler doğa harikası Akliman ve Hamsilos mevkilerini gezmeleri ardından kendileri için düzenlenen piknik organizasyonunda gönüllerince eğlendi. Sinop'ta faaliyet gösteren 13 YİBO'dan 6'sının katıldığı organizasyonda oldukça renkli görüntüler yaşandı.   

Öğrencilerle eski garaj mevkisinde bir araya gelen Vali Dr. Ahmet Cengiz ile İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ilk kez denizi gören öğrencilerle uzun süre sohbet etti. Konuşmasında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Vali Dr. Ahmet Cengiz, zor şartların başarıyı kamçıladığını söyledi. Vali Cengiz; "Milli eğitim müdürümüz ve yardımcıları gerçekten güzel bir program yapmışlar. Size gözümüz gibi bakıyoruz. Siz bizim geleceğimizsiniz. Sizin sağlığınız, sizin yetişmeniz, geleceğe hazırlanmanız bizim için çok çok önemli. Tabi küçük yerlerde doğdunuz, büyüdünüz. Belki imkanlarınız kısıtlı olabilir ama, bu sizin başarısız olacağınız anlamına gelmiyor. Tam aksine imkanların kısıtlılığı insanları çalışmaya, daha büyük hedefler koymaya neden oluyor. Dolayısıyla kendinizi sakın şanssız addetmeyin. Tam aksine bazen imkanların bolluğu çocukları tembelliğe sevk edebiliyor. Bu zor şartları inşallah lehinize çevirmenizi arzu ediyoruz. Tüm eksikliklerinizi, tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca bu günde farklı yerler görmeniz, ufkunuzun açılması için bu program yapıldı. İnşallah daha başka programlarda yaparız. Başka arkadaşlarınızı da getirip gezdiririz. Sinop dışından gelen ağır misafirlerimize de biz aynı yerleri gezdiriyoruz. Gezilecek yerler buralar zaten. Ben öğretmenlerinize de teşekkür ediyorum. Ailelerinize de bizlerden çok çok selam söyleyin. Sizlere mutlaka iyi bakıyorlardır ama, başarınızın yükselmesi konusunda size destek olsunlar. Biz sizi seviyoruz. Sevgi her şeyin başı. Başarılı olacaksınız ve hayat çizginiz değişecek, çok çok güzel yerlerde olacaksınız" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ise, organizasyonu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Akkurt; "Sayın valimizin bu dönem başında bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda, YİBO'larımızda deniz görmeyen öğrencilerimizi bir takvim belirleyerek, bu takvim çerçevesinde ilimize getirerek tarihi ve turistik yerleri ve  denizi göstermeyi amaçladık. Bizim faal olarak 13 tane YİBO'muz var. Bu 13 YİBO'muzun tamamı deniz sahilinden biraz daha içeride. Bu söz konusu YİBO'larımızın öğrencilerini de birbirleriyle tanıştırmayı arzu ettik. Bunun öncesinde yöneticilerimizle aylık YİBO toplantıları yapıyorduk. İdareci arkadaşlarımızı bir araya getiriyorduk. Burada ki asıl amaçlarımızdan bir tanesi de öğrencilerimizin de bu anlamda birbirleriyle tanışmalarını sağlamaktı. Bu amacımızı bu vesileyle gerçekleştirdik. Bu organizasyonu bundan sonra geleneksel hale getiriyoruz. Eğitim-öğretim döneminin son haftasında her yıl bu uygulamayı yapacağız. Ben emekleri ve katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Daha sonra Vali Dr. Ahmet Cengiz ile İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt öğrenciler ile birlikte Kumkapı mevkisinde toplu fotoğraf çektirdi.


Editör: Vitrin Haber