Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Sinop'un eğitim ve öğretim açısından iyi durumda olduğunu söyledi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 81 il ölçü alındığında Sinop'un hem fiziki hem de eğitim kalitesi açısından durumundan memnun olduklarını ifade etti.

Sinop'ta birinci dönem eğitim ve öğretimin sağlıklı bir şekilde tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Karataş, "Ancak dönem başında bir çok okul müdürleri, müdür yardımcıları yer değiştirdi. Çok hareketli bir dönem geçirdik. Yenileşme oldu. Bu bizim açımızdan da öğretmen arkadaşlar açısından da okullar açısından da herkesin mutlu olduğu, herkesin üzerinde konsensüs sağladığı bir şekilde sonuçlanmadı. Bu süreçte arkadaşlarımız olumlu, olumsuz eleştirilerde bulundular. Toplumun ve meslektaşlarımızın her zaman eleştiri hakları var. Ancak buradaki amacımız çocuklarımız, öğrencilerimiz olduğuna göre biz onlara odaklandık ve hemen işlerimize döndük. Tüm ilçeleri kısa sürede gezerek kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, ilçe müdürlerimizle durum tesbitleri, il, ilçe potansiyellerini, imkanlarını ve ihtiyaçlarını değerlendirmek amacıyla sayısız toplantılar ve analizler yaptık. Bu şekilde 2014 - 2015 eğitim öğretim yılını sağlıklı bir şekilde başlattık. Bu anlamda öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim burada bulunma amacımız, hizmet etmek. Bu kapsamda bunu da hızlı bir şekilde tamamladık" dedi.

Eğitim, öğretim konusunda hiç bir zaman mükemmelliği yakalamanın söz konusu olamayacağını vurgulayan Karataş, şöyle devam etti:

"Her zaman mükemmelliği sonsuz olarak düşündüğümüzde ne yaparsak yapalım mutlaka bir eksiğimiz kalır. Bu bağlamda Türkiye'de 81 il ölçü alındığında Sinop hem fiziki hem de eğitim kalitesi açısından iyi durumda. Bazı çok ekstrem durumlar, istisnai durumlar söz konusu olabilir. Bunlara odaklanarak ilin tamamı hakkında da olumsuz bir fikir verilemez. Örneğin ili bir bütün olarak değerlendirdiğimizde çok ucra köylerimiz var. Buralarda fiziki durumdan dolayı öğretmen ihtiyacı her zaman olabilir. Bu konuyu kapsayan 3 - 5 köyümüz var. Öğretmenler genelde buralardan atamalarını başka yerlere istiyorlar. 2014 yılında özellikle Sinop'un 4. ve 5. bölgelerine öğretmen atamaları yaptırdık. Bakanlığımızın atadığı 100 öğretmeni bu bölgelere yerleştirerek o yörenin ihtiyaçlarını da tamamlamış olduk."

İkinci eğitim, öğretim dönemine ulusal projelere imza atarak girmeyi amaçladıklarını belirten Karataş, "Hedefimiz İkinci dönemde artık okullarda eğitim kalitesini daha da arttırmak için projelere yönelmek olacak. Öğretmenler ve öğrencilerin yapacağı her türlü sosyal etkinliğe uluslararası, ulusal projelere odaklanma noktasında olacak. İkinci dönemin bu anlamda biraz daha hareketli geçeceği düşüncesindeyim. Milli Eğitim Müdürü olarak benim düşüncem yaptığım şeyi çok konuşmak değil, yaptığımız icraatlarla konuşmak isteriz."  

 
Editör: Vitrin Haber