Sinop Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Üniversite Personeline “İç Kontrol Sistemi ve Risk Yönetimi” eğitimi verildi.  
 
Sinop Üniversitesinin iç kontrol sisteminde risk ve süreç yönetiminin geliştirilmesi için ortak değerlendirmelerde bulunmak amacı ile Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde eğitim gerçekleştirildi. Eğitim toplantısının açılış konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptı. Rektör Dalgın yaptığı konuşmada iç kontrol sisteminin önemine, maddi, manevi her türlü varlığı korumanın ve uygun şekilde kullanılmasının gerekliliğine dikkati çekti. 
Rektör Dalgın’ın konuşmasının ardından “İç Kontrol Sistemi ve Risk Yönetimi” eğitimi; Sayıştay Uzman Denetçi Yaşar Uzun tarafından verildi. Yaşar Uzun, yaptığı sunumda kurumlarda riskin ne olduğu, nasıl tanımlanacağı ve ayırımının nasıl yapılacağı konuları üzerinde durdu. İç kontrolün, kurum içindeki tüm iş süreçlerinde, muhtemel riskleri azalttığını, eksiklik ve aksaklıkları giderdiğini ifade eden Yaşar Uzun, iç kontrolün vazgeçilmezliğinin altını çizdi.
Editör: Vitrin Haber