Hintli Akademisyen Doç. Dr. Priti Ranjan Sahoo, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Sahoo öğrencilere turizm alanı ile ilgili akademik ve mesleki bilgilerini aktardı.

Mevlana Değişim Programı kapsamında, Hindistan’ın Odisha şehrindeki KIIT Üniversitesi Yönetim Bilimleri Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Priti Ranjan Sahoo, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda turizm alanı ile ilgili akademik ve mesleki bilgilerini öğrencilerle paylaşarak konu hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Konaklama İşletmeciliği Bölümü 2. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak, “Turizm Pazarlaması” dersini Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Olvido Konferans Salonunda veren Doç. Dr. Sahoo, Yüksekokulun sahip olduğu uygulama otelinin öğrenciler ve öğretim elemanları için büyük bir fırsat ve ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Konaklama İşletmeciliği 1. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak da “Turizmde Pazarlama Stratejileri ve Hindistan Turizmi” dersini Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu dersliğinde veren Hintli öğretim üyesine tüm akademik ve sosyal faaliyetlerinde Yüksekokul Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Kerem Kaptangil ve Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Çetin ile Yüksekokul Mevlana Koordinatörü Araş. Gör. Ömer Emre Arslan eşlik ettiler. Yabancı bir öğretim üyesinden ders almanın heyecanını yaşayan öğrenciler; farklı bir ülkeden gelen öğretim üyesinin bilgi ve tecrübelerinin kendileri için çok faydalı olduğunu ve önümüzdeki dönemde Mevlana Değişim Programı ile Hindistan başta olmak üzere başka ülkelere gitmek ve mesleki tecrübelerini geliştirmek istediklerini belirttiler.

Editör: Vitrin Haber