Söyleşi ve İmza Günü nedeniyle Gerze’ye gelen Çocuk Edebiyatı Yazarı Yalvaç Ural, çocuklarla bir araya geldi.

Sinop İl Halk Kütüphanesi ve Gerze İlçe Atatürk Halk Kütüphanesi koordinesinde Gerze’ye gelen Çocuk Edebiyatı Yazarı Yalvaç Ural Gerze Atatürk İlköğretim Okulunda imza günü ve söyleşi gerçekleştirdi. Katılımın yüksek olması nedeniyle iki seans halinde gerçekleştirilen etkinlikte Ural, öğrencilerle önce söyleşide bulundu, daha sonra da kitaplarını imzaladı.

Söyleşiye öğrencilik anılarından kesitler sunarak başlayan Yalvaç Ural, öğrencilere hayatın içinden örnekler vererek hayvanları ve yavrularını esprili bir dille tanıttı. Yurtdışındaki kitap fuarında bir Alman dostu ile cipsin zararları konusundaki sohbetini paylaşan Ural, çocuklar tarafından bilinmeden tüketilen gıda maddelerinin insan sağlığına zararlarını da yine çocukların anlayacağı dilden kendilerine anlattı.
Öğrencilere dikkat, zeka, uyum ve yetenek konusunda eğlenceli oyunlar oynatan ve bilmeceler soran Ural, onları bir yandan kahkahalara boğarken bir yandan düşünmeleri ve öğrenmelerine olanak sağladı.
Söyleşilerinin son bölümünü öğrencilerin sorularına ayıran Çocuk Edebiyatı yazarı Yalvaç Ural, onlara hayata ve başarıya dair öğütler vererek, mutlaka en az bir konuda ilgi alanları olması gerektiğini ve bu uğurda çaba harcamalarının gereğini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber