Ayancık Devlet Hastanesinde düzenlenen konferansa; Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Ergül ve yatağa bağımlı hastaların yakınları katıldı.

Konferansta konuşan Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç; “Yaşam bebeklikten çocukluğa, çocukluktan gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa uzanan uzun bir serüven. Bu hayat yolculuğunun son durağı ise yaşlılıktır. Özellikle son yıllarda yatağa bağımlı hastaların sayısı hızla artmakta. Bu hastaların bakımında sağlık boyutu kadar, bu sürecin manevi boyutu da çok önemli bir yer tutmaktadır” dedi.

Konferansta hasta bakımı ile ilgili yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Ergenç, katılımcılar tarafından sorulan soruları yanıtlandı. Bu süreçte hasta ve yakınlarının karşılaştığı zorluklar, moral ve motivasyonlarının nasıl olması gerektiğini anlattı.

Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Ergül’de yatağa bağımlı hastaların bakımı sürecinde ki manevi boyutu hasta yakınları ile paylaştı. Konferansta zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Editör: Vitrin Haber