Bartın Üniversitesi’nde (BÜ) gerçekleştirilen panelde farklı üniversitelerden gelen akademisyenler ‘Hadis ve Sünnet’ konusunu konuştu. Panelde Sinop Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak ‘Hadislerin Kabul ve Reddedilmesinde Farklı Yaklaşımlar’ konulu bir sunum yaptı.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından, ‘Hadis ve Sünnet’e Faklı Yaklaşımlar’ isimli panel düzenlendi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek gerçekleştirilen panelde İslam coğrafyasındaki farklı tutumlara karşı görüşlerin dile getirileceğini belirterek, “Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasında Hadis’e, Sünnet’e ve Peygamberimizin konumuna karşı çeşitli tutumlar var. Bir kısım dini çevreler ‘Kur’an bize yeter’ demektedirler. Bunun kötü niyetle olduğunu düşünmemekle birlikte Peygamber Efendimizin ve sahabelerin görüşlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından ‘Hadis ve Sünnet’e Faklı Yaklaşımlar’ konulu panele geçildi. Moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü’nün yaptığı panelde, Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan ‘Hadislerin Anlaşılmasında Farklı Rivayetlerin Bir Arada Değerlendirilmesi’, İzzet Baysal Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akyüz ‘Günümüzde Hadislerin Yanlış Anlaşılma Nedenleri’, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. İlyas Canikli ‘Hz. Peygamber Algısı ve Farklı Yaklaşımlar’ ve Sinop Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak ‘Hadislerin Kabul ve Reddedilmesinde Farklı Yaklaşımlar’ konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlik panelistlerin izleyicilerin sorularını cevaplandırılmasının ardından son buldu. Panele, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.
İHA

Editör: Vitrin Haber