Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Güvenli Yaşam Etkinliği” Proje Kapsamında öğrencilere yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı, 155’in Önemi, Polislik Mesleğinin Tanıtımı ile Emniyet ve Asayiş” konularında bilgilendirici seminer düzenlendi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında Güvenli Yaşam Etkinliği ile ilgili olarak İl Merkezinde ve İlçe Merkezlerinde bulunan Ortaokul Öğrencilerine yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı, 155’in Önemi, Polislik Mesleğinin Tanıtımı ile Emniyet ve Asayiş” konularında bilgilendirici seminerler düzenlendi. 

Verilen seminerler hakkında İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada seminer çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceği aktarıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Proje kapsamında 24-25 Aralık 2015’de  Ayancık İlçe Merkezinde bulunan İmam Hatip Ortaokulu, İnönü Ortaokulu, Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu ve Yunus Emre Ortaokulu olmak üzere  toplam 4(dört) ortaokulda bulunan 758 öğrenci ve 11 öğretmen 769 katılımcıya “155’in Önemi, Polislik Mesleğinin tanıtımı ile Emniyet ve Asayiş” konularında slayt eşliğinde anlatım yapılarak sunum sonunda, öğrencilere bloknot, tükenmez kalem hediye edilmiş, aynı zamanda öğrencilerin ailelerine verilmek üzere evden hırsızlık, işyeri güvenliği ve telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken tedbirler konulu hazırlanan broşürlerden dağıtılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Editör: Vitrin Haber