Sinop Üniversitesi Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokullar Yardımlaşma Dayanışma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergün beraberindeki, Hakkı Zafer Tunç, Selçuk Pepenoğlu ve Alaattin Baş ile birlikte Gerze Kaymakamı Murat Güven'i ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

Yapılan ziyarette Gerze Kaymakamı Murat Güven'le bir süre sohbet eden heyet daha sonra ilçenin yurt sorunu ile ilgili görüşlerini iletti. Gerze'nin KYK yurduna ihtiyaç duyduğunu söyleyen Dernek Başkanı Fatih Ergün, Kaymakam Güven'den KYK yurdunun yapılacağı arazi tahsisi konusunda destek istediklerini belirtti.

Ergün yaptığı açıklamada; ''Gerze Meslek Yüksekokulu'nu tercih ederek ilçemize okumaya gelen öğrencilerin en önemli sorunlarının yurt ihtiyacı olduğunu bu nedenle KYK yurdu olmadığı için ev kiralayan veya ilçemizde pansiyon ve otel hizmeti veren işletmelerde kalan öğrencilere yeterli barınma olanağı sağlamak amacıyla çalışma yürüttükleri bilgisini Kaymakam Murat Güven ile paylaşarak bu kapsamda taleplerimizi dile getirdik. Bu konuda gerekli desteği vereceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade eden Sayın Kaymakamımız derneğimiz ile birlikte ortak çalışarak sorunu halletmek için harekete geçeceğini söyledi. Bizlerde dernek üyeleri olarak gösterdiği ilgiden dolayı İlçemiz Kaymakamı Murat Güven'e teşekkür ediyoruz'' dedi.

gerzeninsesi.com


 
Editör: Vitrin Haber