Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, öğretmen atamasının, ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılması gerektiğini söyledi. 

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katılmak üzere Sinop’a gelen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Valiliği ve Sinop Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Sinop ve Türkiye’nin genel ahvaliyle alakalı olarak görüşmeler yapan Selvi, ardından Sinop Öğretmenevi'nde düzenlenen divan toplantısına katıldı.  

TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞI GÜZEL
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Biz Halep’te ateşkese uyulmasını istiyoruz. Halep'teki yaşanan insanlık dramına vicdanı olan hiçbir kimsenin onay vermesi mümkün değil. Bunun içinde en azından bir insani yardım koridorunun açılması, oraya yardımların ulaşması, oradan ayrılmak isteyen kadın, ihtiyar, hasta, çocuk her kim varsa bunlarında o hain saldırılarla muhatap olduğu yerden ayrılıp daha güvenli bir yere gitmelerine imkan vermesidir. Biz bu noktada kararlıyız. Buradaki insani değerlere önem veren kimsenin kabul etmeyeceği şeylerin burada sonlandırılmasını istiyoruz. Bu hususta Türkiye’nin kararlığının çok yerinde olduğu kanaatindeyim. Millet olarak da vicdansızca saldırganların yapmış oldukları şeyleri asla tasvip etmiyoruz. Halep’le ilgili genel değerlendirmemiz bu. Bu çerçevede biz Memur-Sen olarak 5 aşamalı bir yol izledik. Birisi dünyadaki bütün eğitim sendikalarını ve kamu sendikalarını mektuplar yazdık yaşanan dramı dile getirdik. İkinci önemsediğimiz insani yardım kuruluşlarıyla birlikte Kızılay başta olmak üzere ortak bir açıklama yaparak buradaki insani yardımların ulaşması için ve milletimizin de hamiyetperver duyarlılığının yansıması için bir açıklamamız oldu. Sonra İstanbul’dan bir ses vermek için İstiklal Caddesi’nde tünelden Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüyerek ve orada kısmi miting yapmak suretiyle milletimize duyarlılığa çağırdık. Bütün şubelerimizde bir seferberlik başlattık. Cuma günü gıyabi cenaze namazı, yarın bir basın açıklaması olacak bütün şubelerimizde. Sonra da Cumartesi günü Cilvegözü Sınır Kapısı’nda hep birlikte Türkiye genelinden katılan arkadaşlarımızda yaklaşık Memur-Sen’e ait 150 tır ve bunun dışında da insani yardım kuruluşlarında katkısıyla gelecek yardımların ulaşması için de bizim bir inisiyatif alması gerektiği düşüncesinde biz de ‘Halep’e Yol Aç’ eylemine katılıyoruz” dedi. 
ÜLKE KAYNAKLARI ADİL YÖNETİLMELİ
Ülke kaynaklarının adil paylaşım mantığıyla yönetilmesi için uğraştıklarını belirten Selvi, “Birçok sorunun adil paylaşımın olmamasından kaynaklandığına inanıyoruz. Bu nedenle, adil bir paylaşımın, hakça bölüşümün olması için mücadele ediyoruz. Biz aldığımız görev ve üstlendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak diyalogu elden bırakmadan, başımız dik bir şekilde, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğru bildiğimiz yolda yürümeye, haksızlıklarla mücadele etmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Sağlam temeller üzerine kurulmuş, eğitimli bir toplumun geleceği parlak olur. Birlik ve beraberliğimizin teminatı olacak bir anlayışı hakim kılmalıyız. Bu da eğitimle, eğitimcilerle mümkündür. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının gönüllülük ve isteklilik katsayısının ve toplumsal hayata katkı ve katılımlarının artırılması için çalışma şartları iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir. Eğitimde fırsat eşitliğini ve başarıyı ancak bu şekilde sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.
  Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik ise Eğitim-Bir-Sen’in Sinop’ta yürüttüğü faaliyetlerden bahsederek, üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
Editör: Vitrin Haber