Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya başlanılan ve 2016-2018 yılları arasında da devam eden Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016-2017 yıllarında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projesinden yararlanan üreticilere Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda hayvanların bakım ve beslenmesi, ahır ve sağım hijyeni ile hastalıklar konusunda Veteriner Hekim Burak Küçük tarafından sunu yapıldı. Sunu esnasında ve sunu sonrasında üreticilerin karşılaşmış olduğu sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözümler Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca cevaplandırıldı.

Proje uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen;  İlimizde gerçekleştirilen Genç Çiftçi Projelerinden memnuniyet duyduğunu, bu projelerin,  İlimiz ekonomisi ve istihdama da katkı sağlayacağını belirterek projeye olan ilgilerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, başarı dileklerinde bulundu.

 
Editör: Vitrin Haber