Sinop Üniversitesi tarafından Sinop MÜSİAD Toplantı Salonu'nda her Pazar günü gerçekleştirilen “Mesnevi ve Safahat Okumaları”nda bu hafta, Boyabat Meslek Yüksekokulu Türk Dili ve Edebiyatı Okutmanı Asiye Sezgin, "Asım'ın Nesli”  konusunda söyleşi gerçekleştirdi.
Programa, Sinop Üniversitesi Rektör Danışmanı Sevim Şermet, Boyabat Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Aman, Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Songül Çek, Sinop Ensar Vakfı Temsilcisi Muhammet Başoğlu, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Boyabat Meslek Yüksekokulu Türk Dili ve Edebiyatı Okutmanı Asiye Sezgin, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve “Asım’ın Nesli” konularını ele aldığı söyleşide; “Mehmet Akif Ersoy, dürüst kişiliği, ahlakı, karakteri, İslamî duyarlılığı, millî değerlere bağlılığı ile ön plana çıkmış bir kişiliktir. Onu istiklal savaşımızın hemen her safhasında halkı bilinçlendirmek için kürsüde vaaz eder bir halde bulmaktayız. "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale, bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale" derken Türk milletinin tam bağımsız olmadan yaşayamayacağını açıkça vurgulamaktadır. İşte bu noktada onun Müslüman Türk gencinin nasıl olması gerektiği üzerinde durduğunu görmekteyiz. Burada o, ideal bir gençlik arzulamakta ve bu gençliği "Asım'ın Nesli" diye adlandırmaktadır” dedi.
Editör: Vitrin Haber