Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenledikleri proje ile Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersinde geliştirdikleri eğitim-öğretim materyallerini Sinop ili Osmaniye İlkokulu ve Abalı İlkokulu’ndaki öğrencilerinin faydalanabilmeleri adına ilgili okullara teslim ettiler.

Osmaniye İlkokulunda geleceğin öğretmenlerini ilgiyle karşılayan görevli öğretmenler üniversite öğrencilerinin teslim ettikleri materyalleri incelediklerinde gelecekte yerlerini alacak olan öğretmen adaylarının emekleri karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. Projeyi hayata geçiren grup içinde yer alan Türkmenistan uyruklu öğrenci Nurgeldi Cumayev “Böylesine faydalı ve değerli bir proje içinde yer almaktan çok memnunum. Bu okullarda eğitim-öğretimini sürdüren küçük kardeşlerimin eğitim-öğretim süreçlerine faydalı olmak, beni ve bu projenin gerçekleşmesi adına emek harcayan tüm arkadaşlarımı oldukça mutlu etti” dedi.

Diğer yandan proje ilgili değerlendirme yapan Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ömür Bilsay Kul ise “Derslerde gösterdikleri özveri ve çabalarıyla hayata geçirdikleri bu materyalleri birer kardeş olarak gördükleri öğrencilerin kullanımına sunmaları onların öğretmenlik mesleğine daha öğrencilik dönemlerinde gönülden bağlı olduklarının da bir göstergesidir. Öğrencilerime böyle bir projeyi hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Ayrıca projenin hayata geçmesinde gerekli izinleri sağlayan Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Osmaniye İlkokulu idari personeli ve öğretmenlerine ve de Abalı İlkokulu’na teşekkür ederiz” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber