Yeni eğitim öğretim dönemine Bahçeşehir Koleji adı altında devam edecek olan Özel Sinop Final Temel Lisesi, son mezunlarını verdi. Görkemli bir mezuniyet töreni ile diplomalarını alan öğrenciler, mezuniyet sevinçlerini aileleri ve arkadaşları ile paylaştı.

Sinop Taş Mahal’de düzenlenen mezuniyet törenine Özel Sinop Final Temel Lisesi Müdürü Ali Gülep, Özel Sinop Final Temel Lisesi kurucusu ve yönetim temsilcisi Barış Mert, Okul Aile Birliği Başkanı Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında bir konuşma yapan Özel Sinop Final Temel Lisesi Müdürü Ali Gülep, 2002 yılından bu yana dershane olarak başlayan ve öğretim hayatlarına 2015 -2016 öğretim yılında Özel Sinop Final Temel Lisesi olarak Sinop’a hizmetlerine devam eden kurumun bundan sonra yoluna Bahçeşehir koleji olarak devam edeceğini söyledi. 

Gülep; “3 yıldır devam etmiş olduğumuz temel lisenin kapatılmasıyla, temel lise serüvenimiz sona erecek. Bundan sonra kolej doğrultusunda, diğer basamak okulları da bünyemizde bulundurduğumuz bir eğitim öğretime geçmiş olacağız. Bu anlamda bugün gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. 

FİNAL AİLESİ OLARAK SİNOP’TA YAPILAMAZ DENİLENLERİ YAPTIK
Törende daha sonra söz alan Özel Sinop Final Temel Lisesi Kurucusu ve Yönetim Temsilcisi Barış Mert, Sinop’ta yaklaşık 16 yıl boyunca eğitim-öğretim hizmetleri veren Özel Sinop Final Temel Lisesi’nin bu süreçte birçok başarı elde ettiğini söyledi. Mert; “2002 yılında Sinop Final Dergisi Dershanesi olarak başladığımız serüven, aslında bizi hiç tahmin etmediğimiz yerlere taşıdı. Final olarak, Sinop’ta yapılamayanları ya da yapılamaz sanılanları yaptığımız düşünüyorum. 2 buçuk milyon öğrencinin sınava girdiği bir ortamda Türkiye’nin ilk 10’una öğrenci sokamazsınız dediler, ama biz Türkiye’nin ilk 10’una öğrenciler yerleştirdik. 2 buçuk milyon öğrencinin sınava girdiği bir ortamda Türkiye’de ilk bine onlarca öğrencimizi yerleştirdik. Yine Türkiye’nin en küçük kentlerinden birinde en çok tıp fakültesi kazanma başarısını, hukuk fakültesi kazanma başarısını ve mühendislik fakültesi kazanma başarısı şansını elde ettik. Bu anlamıyla yaklaşık 16 yıllık final serüveni bugün sona eriyor. Bir Sinoplu olarak, içinizden bir ağabeyini, bir kardeşiniz olarak benim gönlüm çok rahat. Sinop’un insanına elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık, iyi işler yapmaya çalıştık. Bu işlerimizi yaparken değerlerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Atatürk’ün bizlere çizdiği yoldan çıkmadık ve işimizi çok severek, aşkla yaptık. Ben tüm final ailesi adına, tüm öğretmenlerim adına özellikle tüm öğrenci arkadaşlarıma, kurum adına hakkımı helal ediyorum, sizlerden de helallik istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 4 yıllık lise eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerden okul 1.’si 12/D Sınıfı öğrencisi Selin Tütüncü, okul 2.’si 12/D sınıfı öğrencisi İdil Özer ve okul 3.’sü 12/A sınıfı öğrencisi Özge Yılmaz tüm mezunlar adına sahneye geldi. Burada bir teşekkür konuşması yapan okul 1.’si 12/D Sınıfı öğrencisi Selin Tütüncü konuşmasının ardından okul kütüğüne 1.’lik plaketini çaktı. 
Törende daha sonra okul 1.,2. ve 3.’süne ödülleri verildi. 

Tören sonunda diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet sevinçlerini yaşadı.
Editör: Vitrin Haber