TÜBİTAK - Sinop Çocuk Üniversitesi işbirliği ile “FeTeMM” projesi, farklı illerden gelen Fen Bilimleri Öğretmeninin katılımlarıyla Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesinde başladı. 

TÜBİTAK tarafından desteklenen, Sinop Çocuk üniversitesi kapsamında hazırlanan “FETEMM Eğitim Yaklaşımı: Fen Sınıflarının Disiplinler Arası Bağlarla Güçlendirilmesi” adlı proje Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen programla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Aydın Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan yaptı. Ayşin Kaplan konuşmasında; çocukların erken yaşta bilim ile tanışması, bilim okur yazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel becerilerin kazanılması gibi konuların önemine değindi. 
Ardından Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, TÜBİTAK, Eğitim Fakülteleri ve Bilim-Toplum Projeleri” konulu sunum gerçekleştirdi. Son olarak söz alan Proje Yürütücüsü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan, gerçekleştirilecek projenin detayları ve nasıl bir süreç yürütüleceği konusunda katılımcılara bilgi verdi. 
TÜBİTAK destekli “FeTeMM” projesi 29 Ağustosa kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. 

Editör: Vitrin Haber