Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve Valilik Makamınca onaylanarak yürürlüğe giren ‘‘Çocuklarımızın Geleceği İçin El Ele’’ projesi kapsamında 07-14 Mayıs 2018 tarihleri arasında İl Merkezinin ardından İlçelerde bulunan okulların rehber öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve okul idarecilerine yönelik ‘‘Suça Sürüklenen ve Korunma İhtiyacı Olan Çocukların Soruşturma ve Kovuşturma Evreleri’’  ve ‘‘Uyuşturucu Maddeler ve Bu Maddelerin Kişi Üzerinde Gözlenebilir Etkileri’’ konulu eğitim programları düzenlendi. 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın suça sürüklenmesinin ve suçtan zarar görmesinin engellenmesi noktasında kurumlar arası çalışmaların kapsamlı olarak devam ettiği bildirildi. 
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Yürütülmekte olan proje ile, öğretmenlerimizin adli olaylar ve çocukların karışabileceği suçlar ile ilgili bilgilendirilmesinin sağlanması, çocuklarımızın korunmalarına ilişkin tedbirlerin etkili biçimde alınabilmesi, daha kaliteli ve güvenli eğitim hizmetinin yürütülmesi, öğrencilerimizin suç ve suçludan korunması, adli olaylarda yapılan soruşturma evresinin sağlam ve düzgün bir biçimde sonuçlanmasının sağlanması, çocuklarımızın bilinçli ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması amaçlanmakta olup bu kapsamda katılımcılara bilgilendirme yapılmıştır.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü olarak ‘‘Çocuklarımızın Geleceği İçin El Ele’’ projesi kapsamında bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Editör: Vitrin Haber