Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı’nın 10’uncusu, Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde başladı.

22-25 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan çalıştaydaDr. İrfan Mısırlı’nınmoderatörlüğündeüniversite ve turizm sektöründen 45 uzman Sinop ve Eko-Turizm konularını masaya yatıracak.
Gerçekleştirlen açılış programına Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi Yayın Editörü, Prof. Dr. Nazmi Kozak, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Göz ve Türkiye genelinden çok sayıda akademisyen katıldı.

Programın açış konuşmalarını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Türkiye’nin büyüyen Turizm destinasyonlarının başında gelen Sinop; bu yükselişi iki sağlam ayak üzerinde sürdürmektedir. Bunlardan biri büyük ölçüde bakir olan ve görkemli güzellikleriyle göz kamaştıran ekolojik hazineler bütünü doğasıyken diğeri ise, bu muhteşem doğayı yıllardır örten tarihsel dokusudur. Ancak burada özellikle vurgulamak isterim ki her gizli kalmış hazine gibi bu değerler hoyratça yok edilmekle karşı karşıyadır. Bu önlemenin en nemli yolu ise toplumun bilinçlendirilmesidir. Gerçekleştirilen çalıştayımızın amacı da budur” dedi. 

Programda daha sonra söz alan Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi Yayın Editörü, Prof. Dr. Nazmi Kozak, 10.sunu Sinop’ta düzenledikleri çalıştayın önemli birçok konu başlığı ile gerçekleşeceğini belirterek, Sinop’un tarihi ve doğal güzellikleriyle eko-turizme önemli bir örnek olduğunu kaydetti.

Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Uygulama Oteli Müdüresin Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü, Turizmden daha fazla kar almak için yapılan tahribatların önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Daha sonra konuşan Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’un coğrafi konumunun eko-turizme ilham kaynağı olduğunu, bunun daha ileri taşınmasının ise eğitim kurumlarının eliyle gerçekleşeceğini ifade etti.
Programda son olarak konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise, Sinop Üniversitesi’ne teşekkür ederek, Sinop’un mutlu şehir olmasında ve turizm alanında gelişim göstermesinde üniversitesinin harcının büyük olduğunu söyledi.

Çalıştayın açılışı toplu fotoğraf ve kokteyl programı ile devam etti. 
“Örgün ve Yaygın Eğitimde Eko-Turizm Bilincinin Geliştirilmesi”Çalıştayı 25 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.
 
Editör: Vitrin Haber