Yolsuzluğun Önlenmesi ve Etiğin Teşviki hibe programı tarafından Avrupa Birliği kaynaklarınca finanse edilen projede 6 ilde öğretmenlere ve velilere yönelik etik konulu çalıştaylar gerçekleştirilecek. 1-2 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen çalıştayların ilkine öğretmenler ve eğitim idarecileri ikincisine ise veliler ve veli temsilcileri katıldı. 
 
Dinleyicilerin etkin katılımları ile gerçekleştirilen eğitimler sonucunda öğretmenlerin ve velilerin etik konusundaki görüşlerini ortaya koymaları sağlandı ve etik ortamı olumsuz yönde etkileyen faktörlerin neler olduğu tartışıldı. Olay çalışmaları ile somut örnekler üzerinden interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimlerin oldukça başarılı geçtiği görüldü. Katılımcı olan öğretmen ve öğrenciler eğitim sektöründe başta özel ders ve öğretmenlere yönelik hediye verilmesine ilişkin etik değerleri tartıştılar.

Söz konusu çalıştayların okulların açılmasını takiben başlayacağını belirten proje koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri, bu konuda hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu, eğitimler esnasında kullanılacak rehberlerin hazırlandığını belirtti. Basım aşamasında olan rehberlerin sadece eğitimlerde kullanılamayacağını, aynı zamanda yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında İl ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine sendikalara okullara dağıtılacağını söyledi. Proje kapsamında yapılan anket ve derinlemesine mülakata sonuçlarının eğitimde etik problemleri tespit etmede kendilerine çok yardımcı olduğunu söyleyen Tanyeri, bu anket ve derinlemesine mülakat sonuçlarının tüm proje eğitim ve çıktılarında kullanıldığını belirtti. 
 
Editör: Vitrin Haber