İki listenin yarıştığı Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sinop Şubesi 3. Olağan Kongresinde güven tazeleyen mevcut Başkan Mustafa Aslan tekrar başkanlığa seçildi. 

Sinop Rehberlik Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen kongreye AK Parti MKYK Yedek Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Memur-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Açıkgöz, konfederasyona bağlı sendika başkanları ve delegeler katıldı.

Halkın iradesine 'KET' vurdurmadık!
Divan kurulunun teşkilinden, ardından da Memur Sen Ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun mesajı okundu. Şube Başkanı Mustafa Aslan yaptığı konuşma da sendikanın amaçları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. "Eğitim-Bir-Sen gibi bir teşkilatı miras bırakan kurucu Genel Başkan 'yedi güzel adam' dan biri Mehmet Akif İnar’ı rahmetle anıyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Aslan, eğitim çalışanlarının yıllardır birikmiş sorunlarına Eğitim Bir Sen’in alandan aldığı güçle çözüm üretmeye çalıştığını söyledi. Asan, yaşanan süreçte, toplu sözleşme hakkının alınmasından, kamuda başörtüsü yasağının kalkmasına, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasından promosyonların çalışanlarımıza ödenmesine kadar bir çok kazanımın altına imza attığını vurguladı. Vesayetin ve darbecilerin cirit attığı bir dönemde Eğitim-Bir-Sen'in duruşu ve mücadele anlayışı ile halkın iradesine ket vuracak bütün oluşumlara  karşı durduğunu kaydeden Mustafa Aslan, artık eski Türkiye anlayışının terk edilerek yeni Türkiye yolunda halkıyla barışık bir devlet anlayışının hakim olması için tüm gücünü ve dinamizmini hayata geçiren bir teşkilat haline geldiğini vurguladı. Aslan, millete rağmen devleti ele geçirmeye çalışan odakların, darbecilerin,17 Aralık benzeri oluşumların, paralel yapının Eğitim-Bir-Sen’i her daim karşılarında bulacaklarını sözlerine ekledi.

Şube Başkanı Mustafa Aslan, Eğitim-Bir-Sen’in sadece ülkemizde faaliyet gösteren bir kuruluş olmadığını, Dünya mazlumlarının da her zaman yanında olduğunu belirterek, Uluslararası sendikal faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerini kongrenin ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kongrede protokol konuşmalarına geçildi ve ilk sözü İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş aldı. Karataş, Eğitim-Bir-Sen ile tanışmasının merhum Mehmet Akif İnan'ı tanımasıyla başladığını belirterek, sendikanın ülkemiz açısından önemini belirtti. Eğitim Bir Sen’in sadece bir sendika olmadığını ve ülkemiz için, yarınlarımız için önemli bir sivil toplum örgütü olduğunun altını çizdi. Karataş; "Eğitim-Bir-Sen, ülke meselelerine duyarlı ve bu sorunların çözümünde rol alma sorumluluğunu benimsemiş bir teşkilattır" dedi. 

Eğitim-Bir-Sen bu ülkeye çok şey kattı
Kongrede diğer bir konuşmayı ise AK Parti MKYK Yedek Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş yaptı. Maviş yaptığı konuşma da öğretmenliğin ve öğretmenlerin öneminden bahsederek hayatında idol olarak benimsediği öğretmenlerini unutamadığını, bu nedenle de eğitim camiası arasında bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sendikaların ve sendikacılığın camia olarak geç kalınmış bir hareket olduğunu belirten Maviş, Eğitim-Bir-Sen gibi bir sendikanın olmamasının bedelini Türkiye’nin uzun yıllar ödediğini belirtti. Merhum Mehmet Akif İnan ile geçirdiği günleri hiç unutamadığını ve İnan'ın ülkemiz için büyük bir değer olduğunu kaydeden Maviş, "Akif İnan edebi ve kültürel kimliğinin yanında kendini ülkesine adamışlığın adını bu gün Eğitim-Bir-Sen’de kendini göstermiştir" ifadelerini kullandı. 

Maviş; "Eğitim-Bir-Sen’in bu güne kadar çalışanları; eğitimcilerin haklarını, alınterlerini ve emeklerini korumanın yanında demokrasiye ve insan haklarının korunmasına da önemli bir destek ve güç sağlamıştır. Kamuda başörtüsü serbestliği için ortaya koyduğu irade, ülkede 12 Milyon 300 bin imza olarak karşılık buldu. Bundan cesaret alan siyasetin de o güne kadar cesaret edemediği bir kararla başörtüsünü serbest bıraktırdı. Başka hiçbir çalışma yapmasa da bu onur, bu sendikaya yeter. Ancak görünen o ki yeni Türkiye’nin kurulmasında siyaset kurumu ile birlikte topluma yön verilmesi noktasında, kadrolarının güvenilirliği ve ülkemize adanmışlığı ile çok önemli görevleri ve misyonu taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Konuşmasının son bölümünde ise Sinoplu olarak kendisinin tam bir Sinop aşığı olduğunu, Sinop’u marka şehir yapma yolunda hiçbir engelin bulunmadığını kaydeden Maviş, Sinop’un kalkınması ve marka şehir olması yolunda Eğitim-Bir-Sen teşkilatından destek beklediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı; "Gelecek öneri ve görüşlerimiz, projelerimizle şehrimizi en gözde şehirlerden birisi haline getireceğimizi belirtti. Kongrenin hayırlar getirmesini dileyerek görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum" 

İşte yeni yönetim
Kongrede daha sonra yönetim kurullarının ve diğer organların seçimlerine geçildi. Seçimlerde mevcut başkan Mustafa Alan ile Sabri Gül'ün listeleri yarıştı. Seçimlerde oyların çoğunluğunu alan mevcut başkan Mustafa Aslan tekrar başkanlığa seçildi. Aslan başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu ise şöyle; "Ramazan Çelik (Başkan Vekili), Nadir Aysa (Başkan Yardımcısı), Özgür Akbulut (Başkan Yardımcısı), Alaattin Şahin (Başkan Yardımcısı), Yüksel Sandalcı (Başkan Yardımcısı), Cengiz Gündüz (Başkan Yardımcısı)"   

Editör: Vitrin Haber