Yaratıcı Drama Yöntemine Dayalı Etkinlikler ile Engelli Bireylerin Sosyal Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle başladı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES (2014) Programı ile finanse edilen, Sinop Üniversitesi tarafından Sinop Valiliği koordinasyonunda ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi ile ortak yürütülen ‘Yaratıcı Drama Yöntemine Dayalı Etkinlikler ile Engelli Bireylerin Sosyal Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Eş, Sinop Üniversitesi Akademik personeli ve öğrenciler katıldı. Bu kapsamda Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi üyeleri ile Sinop Üniversitesi öğrencilerinin katılacağı ve süreç boyunca ortak çalışılacağı 12 hafta sürecek olan etkinliklerde yaratıcı drama yöntemi ile sosyal beceri eğitimi verileceği, ayrıca 1 hafta sonu Samsun gezisi yapılarak bu gezi ile birlikte bir tiyatro oyunu izleneceği belirtildi. Etkinlikler süresince tüm katılımcılara Sinop Üniversitesi araçları ile servis imkânı ve eğitmen yardımcıları tarafından tüm aşamalarda fiziksel yardım ve destekte bulunulacağını açıklayan proje yürütücüsü Öğr. Gör. Esra Yücesan bu sürecin öğrenciler ve tanık olan herkeste engelli bireylere yönelik farkındalık sağlayacağını, ayrıca engelli katılımcılarda da sosyal yaşamda aktif rol alma hususunda cesaret ve istek yaratacağını temenni ettiklerini vurguladı. 

Programda kısa bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Ali Özmen ise; “Böyle bir proje ile engellilerin engelleri nasıl aştığını kanıtlamış olduk” dedi. 

Açılış toplantısının ardından gerçekleştirilen kokteyl ile Sinop Üniversitesi öğrencileri, Engelsiz Yaşam Merkezi misafirleri ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi üyeleri bir araya gelerek tanışma olanağı buldular.


Editör: Vitrin Haber