Canik Başarı Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Önal, “Ontolojik Açıdan Akademik ve Estetik Bilgi” konulu konferans gerçekleştirdi. 

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Bayrak, Prof. Dr. İsmet Berber, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı. 

Konferansta konuşan Mehmet Önal, akademik ve estetik bilginin Edebiyat için önemine değinerek, “Biz ontolojik yaklaşımlarla hem edebiyatı hem iletişimi hatta teolojik bilgilerle anlatırken, iki temel meseleye dikkat çekmek istedik. Akademik bilgi nedir? Estetik bilgi nedir? Bunu nasıl transfer edebiliriz. Niye akademik ve estetik bilgiyi anlatıyorum da matematikte üç bilinmeyenli denklemleri anlatmıyorum. Çünkü ben edebiyat uzmanlığında edebiyat metninin estetik unsurlarını ve onu metodik olarak incelerken akademik unsurlarını öğrenen öğreten bir insanım” dedi. 

Bilginin karşılığı olan bir değerle algılana bildiğini de vurgulayan Önal, bunları klasik değerler, güncel değerler, yüksek değerler, araç değerler olmak üzere dört ana başlık altında anlattı. 

Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Temel Bayrak, Mehmet Önal’a hediye takdim etti. 

Editör: Vitrin Haber